"It leit him net allinnich oan de sjarme fan Klaver"

Isabelle Diks fan GrienLinks is lyrysk oer it ferkiezingsresultaat fan har partij: "Het is natuurlijk fantastisch wat wij vandaag hebben bereikt." sa seit se tsjinoer Omrop Fryslân. "Dat de peilingen in de goede richting wezen is natuurlijk helder, maar het is natuurlijk fantastisch dat wij dit resultaat krijgen. Wij zijn nog nooit zo groot geweest. Ik ben 23 jaar lid van de partij en ik heb altijd gedacht dat we dit in ons hadden, en als het er dan een keer uitkomt met zo'n geweldige lijsttrekker, dan ben je euforisch."
Neffens Diks leit it net allinnich mar oan de knappe en garismatysk listlûker dat de partij it sa goed dien hat by de ferkiezingen: "Waar we mee bezig zijn geweest is het bouwen van een beweging. Het ging ons niet alleen maar om het GroenLinks-verhaal te vertellen, maar ook om een heel breed scala aan mensen aan te boren om met ons die omslag te maken naar die duurzame economie. En dat heeft Jesse op een bijzondere manier weten te verwoorden."
Diks yn de Keamer
GrienLinks hat yn de peilingen wol op hast 20 sitten stien. Mei sa'n oantal hie Diks in sit yn de Keamer bemachtige. Mar mei de 15 sitten dy't de partij no liket te krijen, moat de Fryske nûmer 19 in plakje op de blauwe stuollen yn Den Haach mooglik út de holle sette, al hat se dêr sels net al te folle muoite mei: "Het zou absurd zijn als ik teleurgesteld zou zijn met dit resultaat. Ik wil natuurlijk graag naar de Kamer, maar ik ben ontzettend tevreden met dit resultaat. En wie weet met een regeringsdeelname, maar eens even zien hoe dat allemaal afloopt."