Seehûn mei yngroeid net is suksesfol operearre

"Mijn hart brak, het was zo zielig" fertelt Paulus Brouwer oer de seehûn dy't er lêsten op It Amelân rêden hat. "Het beest had ik al een paar dagen zien liggen bij Paal 24. Eerst dacht ik dat 'ie wel weer in zee zou gaan bij hoog water, maar toen het beest er nog steeds lag, ben ik met mijn neef Paul Metz gaan kijken. Hij bleek helemaal verstrikt in netten, het touw was zelfs in de huid gegroeid. We konden het arme beest echter niet benaderen, hij was des duivels. En geloof me, een beet van een zeehond voel je de rest van je leven."
Operaasje
Brouwer belle mei Steatsboskbehear en sei dat se gau komme moasten omdat it wetter al opkaam. Mei fiif man ha se in kiste oer it bist smiten en doe koe it bist nei de seehûnekresj yn Pieterburen brocht wurde. "Daar is de zeehond maandag geopereerd, met succes gelukkig. Het bleek dat het net al drie centimeter was ingegroeid, dus dat heeft er ook al een tijd gezeten. Hij was bovendien erg hongerig. Op het strand kon ik al horen dat hij niet goed kon ademen, hij hijgde alsof zijn keel was dichtgeknepen."
Schrikbarend
Brouwer komt in soad op it strân mei syn jeep. "Driekwart van de tijd rijd ik rond en zie en hoor ik veel. Maar zoiets had ik nog nooit gezien. Helaas is het schrikbarend hoeveel zeehonden slachtoffer worden van de netten."