Teloarstelde Elma de Vries net op it poadium yn Noordlaren

"Ik reed een supersterke wedstrijd, alles ging goed, totdat iemand op het laatst me een duw gaf in een wanhoopspoging om naar voren te komen. Daardoor kwam ik net naast het podium terecht." Elma de Vries, earder fan De Haule, is teloarsteld oer har fiifde plak by de maraton op natueriis yn Noordlaren dy't woansdeitemoarn ferriden waard.
Zuur
"Het is zuur. Ik ging aan kop de laatste ronde in en Schouten kwam voorbij wat wel te verwachten was en Lisa ook. Normaal was ik als derde geëindigd, als er niet iemand was geweest die me duwde om te proberen zo binnendoor langs te komen terwijl er geen ruimte was. Zo verloor ik de derde plek. Jammer." Foar de wedstriid waard Elma de Vries frege wannear't de famylje De Vries tefreden wêze soe. "Met twee podiumplaatsen. Dat is dus niet gelukt. Dan moeten Bob en Bart het maar beter doen."
Kopgroep
Ankie Ytsma waard lêste fan de kopgroep fan acht. De Ljouwerter rydster hie op mear hope. "Ik ben geen sprinter, maar ik kon het gaatje van het peloton naar de kopgroep dichtrijden. Ik heb het geprobeerd, maar verloren. Maar ik zat wel bij de kopgroep."