Frustraasje by Hearrenfean nei lykspul: "Je krijgt een belachelijke penalty tegen"

Luuk Brouwers yn aksje tsjin Fortuna Sittard
Ofbylding as yllustraasje © ANP
Hearrenfean kaam sneontejûn tsjin Fortuna Sittard op 2-0, mar koe de foarsprong wer net fêsthâlde. It waard 3-3. Luuk Brouwers skoarde twa kear, mar wie nei ôfrin sichtber teloarsteld: "Ik denk dat je in de eerste helft alles onder controle hebt."
"Je scoort twee goede doelpunten. Ze kregen er geen druk op en we speelden heel comfortabel aan de bal", giet de middenfjilder fierder. "In de rust zeg je dan tegen elkaar: 'blijf zo doorgaan, maar verwacht wel een ander Fortuna in de tweede helft'."
Dat lêste barde ek. "Zij gingen natuurlijk op zoek naar die 2-1 en 2-2. Dan krijg je een belachelijke penalty tegen en dan weet je dat het vaak nog niet klaar is bij ons", seit Brouwers. "Wij hoeven maar een doelpunt tegen te krijgen en vaak volgt dan ook snel de tweede."
Luuk Brouwers is bot teloarsteld nei it lykspul tsjin Fortuna Sittard
Fortuna skoarde twa goals út in hoekskop. "Dat is volgens mij ook het enige waaruit ze gevaarlijk kunnen worden. Dat is ook hun kracht. Ze hebben veel mankracht, dus gooien die bal in 'de 16' en hopen dat ie goed valt."
By de lêste goal stie Alen Halilovic hielendal frij ta hichte fan de penaltystip. "Dat je zo vrij kan staan, dat is gewoon bizar. Iedereen heeft een taak, en dat is je directe tegenstander niet laten koppen. Ik snap best dat een tegenstander soms een duel wint, maar dat iemand zó vrij staat vind ik bijzonder."

Van Wonderen net tefreden

It wie foar trainer Kees van Wonderen 'een wedstrijd met heel veel gezichten'. Hy is dan ek net bliid mei it punt. "Ik heb daar gemengde gevoelens over. Ik denk dat als je kijkt naar de eerste helft: daar heb je controle en kom je 2-0 voor. En ik snap wel: een wedstrijd heeft twee helften, maar daar wil je meer aan overhouden. En dat hebben we niet gedaan."
De ploech ferlear de kontrôle yn de twadde helte. "Dat ligt voor een deel aan de opportuniteit bij een tegenstander, die geluk gaan zoeken en gaan stormen. Dan gaan ze alles of niets spelen en krijg je twee goals tegen uit spelhervattingen. In die fase verliezen wij de rust en controle om overeind te blijven."
Kees van Wonderen is net bliid mei it punt tsjin Fortuna
Van Wonderen hat it gefoel dat it by Hearrenfean al in skoft ûntbrekt oan gelok. "Kijk maar naar de wedstrijden tegen Zwolle, AZ en voor de winterstop. Er zijn momenten dat je het jezelf kan verwijten. In de tweede helft durfden we bijvoorbeeld minder naar voren te spelen en dan roep je het ook over jezelf af. Dat is iets psychologisch. Maar soms is het ook botte pech, zoals het polletje of de goal tegen AZ. Dat is niet te verklaren."

Debút foar Ismaïl

De jonge spits Amir Ismaïl mocht hjoed foar het earst meidwaan by Hearrenfean. De 19-jierrige oanfaller is fansels bliid mei syn debút. "Echt een geweldig gevoel. Natuurlijk blijft het een beetje dubbel omdat je nog net die 3-3 tegenkrijgt. Maar ik ben superblij dat ik deze kans heb gekregen van de trainer en dat ik mezelf mocht laten zien. Hopelijk is het niet de laatste keer", seit er laitsjend.
Hy krige trije dagen lyn te hearren dat er by de seleksje sitte soe. Hy makke earder fan 'e wike yndruk yn de oefenwedstriid tsjin Vitesse, wêryn't er ek minuten meitsje mocht. "Ze waren heel tevreden over hoe ik toen gepresteerd heb en zeiden dat ze me de hele week erbij wilden hebben."
Amir Ismaïl voelt zich geweldig na zijn debuut voor Heerenveen
Ismaïl hat noch gjin kontrakt by sc Hearrenfean. De jeugdspiler krijt inkel in ûnkostefergoeding fan 250 euro per moanne.
Oft er in kontrakt krije sil, kin trainer Van Wonderen noch net sizze. "Die afweging maak je als club, maar als iemand het verdient, dan komt dat voorbij. Dus bij hem ook. Daar gaan we naar kijken. Hij mag van mij een contract krijgen, dat gun ik hem wel. Maar ik ga niet over de financiële huishouding van Heerenveen."