Van Wonderen gelooft nog steeds in gepasseerde Noppert: "Hij heeft enorme potentie"

Noppert op de bank naast Van Wonderen (in hun periode bij Go Ahead Eagles)
Noppert op de bank naast Van Wonderen (in hun periode bij Go Ahead Eagles) © ANP
Dat Andries Noppert naar de reservebank is verwezen, is trainer Kees van Wonderen niet in de koude kleren gaan zitten. Dat vertelt trainer Kees van Wonderen. "Het is echt jammer dat het niet gelukt is hem terug te krijgen op zijn oude niveau."
Dinsdag had Van Wonderen een gesprek met Noppert, waarin hij heeft meegedeeld dat Mickey van der Hart voorlopig de eerste keeper is. Volgens Van Wonderen reageerde Noppert daarop zoals hij in de media ook al had gereageerd. "Hij zegt dat hij ons munitie gegeven heeft om hem te passeren en dat hij het dus wel begrijpt."

Lastige keuze

Volgens Van Wonderen speelde hij al langer met het idee om Van der Hart een kans te geven. In de eerste plaats ook omdat Van der Hart op de deur klopt, maar ook omdat Noppert te veel fouten maakte. Maar wat is dan precies het moment dat je een andere keeper op goal zet?
anp
Doelmannen Andries Noppert en Mickey van der Hart © ANP
"Daar is heel moeilijk een moment voor te pakken. De één zegt: wacht even en de ander zegt: geef hem de tijd. Je probeert hem natuurlijk eerst weer op het niveau terug te krijgen. Hij had een fase dat hij minder was en foutjes maakte", zegt Van Wonderen.
"Maar dan komt er een moment dat de jongen die erachter zit dusdanig op de deur klopt dat hij op het podium komt om het team te helpen."

Van hoogtepunten naar dieptepunten

Van Wonderen zette in januari 2022 Noppert op goal bij Go Ahead Eagles. Daarna nam hij hem mee naar Heerenveen. Hij was er bij al zijn hoogtepunten, maar nu dus ook dit dieptepunt.
Van Wonderen legt uit waarom Noppert geen eerste keeper meer is
"Je ziet wat een enorme potentie hij heeft. En dat maakt het lastig. Het lukt hem nu niet om dat elke week te etaleren. Hij heeft natuurlijk een tijd gehad dat hij onderscheidend was, punten pakte en een goed WK speelde."
"Wat ik jammer vind, is dat het ons niet lukt om een speler op zijn beste niveau te krijgen", zegt de Heerenveentrainer. "En vooral dat het over een langere periode niet lukt, zoals nu."
Zo hoopt Van Wonderen vooral dat ze er n slagen om Noppert weer op zijn oude niveau terug te krijgen. "We moeten hem de kans geven zich te herpakken. En hem helpen waar we kunnen om terug te komen naar zijn oude niveau."
Van Wonderen over de onrustige transferperiode
De transfermarkt ging in de nacht van donderdag op vrijdag dicht. Heerenveen huurde twee spelers, Nathan Tjoe-A-On en Loizos Loizou. Er ging geen speler weg. Toch was er veel onrust rondom de club. Tot ergernis van Van Wonderen.
"Ik heb deze transferperiode als storend, hinderlijk en frustrerend ervaren. Er is zoveel onrust ontstaan in de groep. Met jongens die al met één been bij een andere club waren. Dan ging het wel door, dan weer niet. Wij hadden serieuze interesse in Tjaronn Chery. Dat leek door te gaan, maar dat ging niet door. Het leidt allemaal tot onrust. En of je nou wilt of niet, dat doet toch wat met je. Daarom ben ik vorige week ook niet begonnen met Haye."

Karlsbakk gaat met Jong Heerenveen mee

Op de laatste training voor de wedstrijd stond Daniel Karlsbakk op het veld bij de beloften. Hij gaat zaterdag niet mee naar Sittard, maar met Jong Heerenveen mee naar Kerkrade voor een wedstrijd tegen Jong Roda JC.
anp
Daniel Karlsbakk speelt dit weekend voor Jong sc Heerenveen © ANP
"We willen Daniel graag een hele wedstrijd laten spelen. Daar is hij gebaat bij. Want steeds invalbeurtjes of niet invallen, dat gaat hem niet helpen."

Ismaïl voor het eerst bij de selectie

Dat betekent dat de 19-jarige Amir Ismaïl voor het eerst bij de selectie zit. Ismaïl heeft een vader uit Tunesië en een moeder uit Groningen. Hij heeft ook vijf jaar in Tunesië gewoond. Daarna kwam hij naar Heerenveen, maar hij voetbalde bij ONS Sneek. In 2021 ging hij naar de jeugd van Heerenveen.
In de voorbereiding van het seizoen 2022/2023 speelde hij al eens mee in een oefenwedstrijd tegen RWDM. "Het is een grote, sterke, energieke jongen, waar je nooit tegen hoeft te zeggen doe nou eens je best. Die steekt een hoop energie in de wedstrijd. En dan verdien je deze stap."
Ismaïl komt als spits bij de selectie, omdat naast Karlsbakk Ion Nicolaescu er niet bij is. De Moldaviër is nog steeds geblesseerd. Ook Loizou zit voor het eerst bij de selectie. De 20-jarige vleugelaanvaller kwam deze week over van Omonia Nicosia uit Cyprus.