Debutant scoort in bekerthriller: "Als jongen droom je hiervan"

Matthias Nartey
Matthias Nartey (links) © Dijks Media
Hij was elf jaar oud toen hij bij Cambuur kwam, en tegen Hercules maakte hij zijn debuut. Matthias Nartey. Hij scoorde.
"Als jongen droom je hiervan", zegt de 19-jarige Nartey. Zijn moeder komt uit Fryslân en zijn vader uit Ghana, en hij woont al zijn hele leven in Leeuwarden. In de bekerwedstrijd tegen Hercules maakte hij de 2-2.
Na de wedstrijd moet hij weer even bij zinnen komen. "Het is zo hectisch, dat het voor mij nog niet te omschrijven is, nu. Daar ga ik nog wel over nadenken. Geweldig. Geweldig."
Matthias Nartey skoart yn syn debút: "Als jongen droom je hiervan"
In de verlenging kwam Cambuur op voorsprong, maar Hercules scoorde ook. Pas in de allerlaatste minuut werd het 4-3 in het voordeel van de Leeuwarders.
Na afloop is er eigenlijk niemand bij Cambuur die het precies kan reconstrueren.
Bliidskip nei de wedstriid
Roberts Uldrikis na de wedstrijd © Dijks Media
Michael Breij, die het winnende doelpunt maakte, probeert het zo: "Chaos, Gekkenhuis. Doelpunten. Lat. Paal. Weet ik veel wat. Penalty's. Goeie gele kaarten. Ja, het was een mooi bekeravondje."
"Ik weet niet eens precies wat er allemaal is gebeurd. Misschien zijn wij vandaag wel de gelukkigste geweest."
Breij schiet Cambuur naar kwartfinale: "Ik weet niet eens wat er precies is gebeurd"
Breij is kritisch op zijn ploeg. "Het was een draak van een wedstrijd." Toen Cambuur eenmaal met 2-0 achter stond tegen de amateurs van Hercules, was het vertrouwen wel even weg, zegt hij.
"Kijk, ik kan nu wel heel stoer zeggen: honderd procent, maar je weet dan dat het lastig wordt."
Matthias Nartey
Matthias Nartey (rechts) scoort © Dijks Media
Na 84 minuten werd het 2-2. Breij weet even niet meer precies hoe dat gegaan is. "Je moet me even helpen", zegt hij tegen onze verslaggever. Die noemt het woord 'debutant'.
Dan lacht Breij. En de rest van het interview gaat die lach niet van zijn gezicht. "Jaaa, precies! Toen had ik wel het gevoel: we gaan de draad oppakken."
Trainer Henk de Jong is blij dat de volgende ronde is bereikt. "In de beker kun je een wedstrijd niet zomaar meer winnen", zegt hij.
"Het was een bekerthriller. Dat is nu normaal. Daar moet je niet vreemd van gaan kijken."
De Jong slingerde van emotie naar emotie: "Ik moest de hele tijd goed opletten"
Over twee weken speelt Cambuur in de beker tegen Vitesse. Thuis. De Jong is daar blij mee. "Als het meezit hebben we dan 10.000 mensen in het stadion."
Het is een wedstrijd met perspectief, zegt De Jong "Dat vind ik tegen elke club. Bij andere clubs krijgen we meer ruimte: we kunnen hoed omschakelen."
De wedstrijd tegen Vitesse is op woensdag 7 februari. "Maar nu eerst maandag. TOP Oss."