Famylje ferromme nei kontakt mei bemanning kotter: "We zijn euforisch"

Bennie Zeilmaker, de broer fan Corrie Zeilmaker, ien fan de bemanningsleden © NOS

Bemanningslid Corry Zeilmaker fan de oant hjoed fermiste kotter, sil hiel fernuvere wêze as er moarn oan de fêste wâl komt yn Afrika. Dat ferwachtet syn broer. "Hij weet niets van alle commotie."

Zeilmaker en Peter van der Molen út Zoutkamp sitte op de kotter AFKI, dy't sûnt 24 oktober fermist is. Se wienen op wei fan Nederlân nei Kongo-Kinshasa. Foar de westkust fan Afrika ferdwûn de boat fan de radar, mar hjoed wie der foar it earst kontakt.

Bennie Zeilmaker, de broer fan bemanningslid Corry, krige it ferlossende telefoantsje fan de maritime plysje. "Ze vertelden dat ze eindelijk contact hadden gekregen met de kapitein van de sleepboot. Die probeert de kotter naar de kust te slepen. De kapitein had gesproken met de bemanningsleden en zegt dat ze in goede gezondheid zijn."

Bemanningslid Corry Zeilmaker © Eigen foto

"Er viel een last van ons af", seit er. "Dat ze in leven zijn, was al een hele opluchting, en dan zijn ze ook nog eens in goede gezondheid. We zijn euforisch."

It kin noch wol even duorje foardat de twa Nederlânske bemanningsleden oan de fêste wâl binne. "Ze worden nog gesleept door dat marineschip van Nigeria, maar het gaat niet zo snel. Waarschijnlijk komen ze morgen in een haven aan."

As dat lang om let sa fier is, dan hopet Zeilmaker sels kontakt te hawwen mei syn broer. "Dat gaat daar wat moeizaam, internet op zee is heel matig."

Hem kennende stapt hij zo weer op het schip.
Bennie Zeilmaker oer syn broer Corry

Hy ferwachtet dat syn broer skrikt fan alle opskuor. "Hij weet niets van de commotie en dat heel Nederland de afgelopen dagen meeleefde. Waarschijnlijk zegt-ie 'doe even normaal, we zijn wat afgedreven'. En hem kennende stapt hij zo weer op het schip."

De fiskkotter wurdt nei de kust sleept troch in boat fan de Nigeriaanske marine © Eigen foto

Bennie Zeilmaker hat ek in fermoeden wêrtroch't de kotter yn de problemen kaam is. "Waarschijnlijk zijn ze zonder brandstof komen te zitten. Dat vonden we eerst wat een vreemd verhaal, want ze hadden nog een tussenstop gemaakt. Maar deze informatie is nu bevestigd."