Debút foar doelman Mickey van der Hart yn bekerduel tsjin VVV-Venlo

Van der Hart yn aksje by syn foarige klup FC Emmen © Orange Pictures

Mickey van der Hart makket tiisdei syn debút foar sc Hearrenfean. Hy docht dat yn in duel yn it nasjonale bekertoernoai tsjin VVV-Venlo. Van der Hart is de ferfanger fan Andries Noppert.

Trainer Kees van Wonderen: "Sinds zijn komst bij Heerenveen doet Mickey het hartstikke goed en hij verdient dit. Maar het is niet zo dat het al helemaal vaststaat dat hij nu alle bekerwedstrijden gaat keepen."

Kees van Wonderen oer de wedstriid tsjin VVV

Osame Sahraoui sit tsjin VVV-Venlo net by de wedstriidseleksje. De linkeroanfaller foel tsjin Heracles Almelo nei 34 minuten út mei in hamstringblessuere. De blessuere liket ta te fallen, mar Van Wonderen wol gjin risiko nimme mei syn bêste spiler.

"Het lijkt er niet op dat het weken gaat duren, maar dat moeten we afwachten", seit Van Wonderen. "De eerste diagnose is in ieder geval niet heel ernstig. Maar na VVV staat Ajax alweer voor de deur, dus dat is wel kortdag."

Simon Olsson spilet tsjin VVV-Venlo fan de linkerkant ôf, op it plak fan Sahraoui, wêrtroch't der in plak op it middenfjild frijkomt foar Anas Tahiri.

Ion Nicolaescu

Ion Nicolaescu traint noch apart fan de groep. De Moldavyske spits is noch net opbettere fan syn búkspierblessuere en is der tsjin VVV-Venlo noch net by. "Met Nico gaat het stapje voor stapje wat beter. Hij is op de terugweg, maar het zal er om hangen of hij Ajax gaat halen." Hearrenfean spilet takom snein tsjin de ploech út Amsterdam.

Oliver Braude, de rjochtsback dy't tsjin Heracles in fertsjinstlik basisdebút makke, begjint tsjin VVV-Venlo nei alle gedachten op de bank.

Van Wonderen: "Oliver kan spelen tegen VVV, maar of hij dat van het begin af aan gaat doen, is vers twee. Voor hem is dit een hoger niveau, dat merkt hij vooral fysiek. Je merkt dat dit wel op het randje is van wat hij fysiek aankan. Dus daar moeten we goed naar kijken."

Husein Ali is de ferfanger fan Braude.

It bekerduel sc Hearrenfean - VVV-Venlo begjint tiisdeitejûn om 20.00 oere en is live te folgjen by Omrop Fryslân op de radio. It kommentaar komt fan Arjen de Boer.

VVV-Venlo stiet op it achtste plak yn de Keuken Kampioen Divisie, dochs is it neffens Van Wonderen in hiel behoarlik alvetal.

Sterke spits

"Ze hebben een grote sterke spits (Kosidis, red.) en ze zijn best in staat om goed voetbal op de mat te leggen. Er liggen in het bekervoetbal genoeg bananenschillen en je moet voorkomen dat je daarover uitglijdt"

"Het gaat zeker geen makkelijke opgave zijn, dus als mensen denken ik ga Heerenveen - VVV kijken en Heerenveen gaat daar wel even overheen wandelen, die tijden zijn geweest", giet Van Wonderen fierder. "Als je niet goed bent, om wat voor reden dan ook, dan kan je het heel lastig krijgen. Maar we willen een ronde verder komen en dat zijn we aan onze stand verplicht."