'Stofsûger' Van Mullem en enerzjike Poll binne it iens: "Wij passen bij Cambuur"

Thomas Poll (links) en Jeremy van Mullem (rjochts) © Omrop Fryslân
It hawwe hektyske dagen west foar de nije Cambuur-spilers Thomas Poll en Jeremy van Mullem. Nei harren earste wike yn Ljouwert konkludearje sy dat se wol passe yn it Cambuur Stadion.
It twatal waard mei keeper Daan Reiziger op de lêste dei fan de transfermerk binnenhelle troch Cambuur. De klup moast lang wachtsje oant der jild wie, om't earst Alex Bangura ferkocht wurde moast. Dêrnei gie it rap.
Poll is linkerferdigener en komt oer fan Almere City. Hy moat konkurrearje mei Sekou Sylla. Van Mullem spile hjirfoar by Sparta Rotterdam, mar wie dêr benammen ynfaller.

Hoe rap is it gien?

Poll: "Het is heel snel gegaan. Nadat Cambuur interesse had, was het binnen twee dagen rond."
Van Mullem: "Ik was thuis vorige week vrijdag en was me aan het voorbereiden op de wedstrijd van Sparta tegen NEC. Toen werd ik om 15.00 gebeld door mijn zaakwaarnemer dat Cambuur interesse had. Toen is het heel snel gegaan. Ik heb bij Sparta aangegeven dat ik niet bij de selectie wilde zitten tegen NEC, omdat ik naar Cambuur wilde. Sindsdien is het heel snel gegaan en ben ik hier."
Jeremy van Mullem makket sneon syn debút yn it giel-blau

Wie mear spylje de haadreden om nei Cambuur te kommen?

Poll: "Ik ging bij Almere minder spelen dit seizoen. Cambuur is een ploeg die mooi speelt bovenin de eerste divisie. Dat sprak me aan. Ik wil hier graag voor meer speelminuten gaan."
Ik wil meer speelminuten. En Cambuur is een heel mooie club.
Jeremy van Mullem
Van Mullem: "Ik had bij Sparta veel concurrenten. Ik viel wel in, waaronder de laatste drie duels, maar ik zag mijn kansen hier meer liggen. Ik zag een mooie stap om me verder te ontwikkelen. Ik wil meer speelminuten. En Cambuur is een heel mooie club."
Poll: "Cambuur heeft me altijd wel aangesproken. Ik ben twee keer bij Remco Balk, een vriend van me, geweest. Het zat hier helemaal vol en het was gezellig. Aangezien ik uit het noorden kom, heb je er een beetje meer gevoel bij dan bijvoorbeeld bij clubs uit het zuiden."
Hoe belibbe Thomas Poll syn earste wike by Cambuur?

Wat foar soart spiler bist?

Van Mullem: "Ik ben best wel comfortabel aan de bal. Verdedigend sta ik mijn mannetje. Ik ben een soort van stofzuiger op het middenveld. De mouwen opstropen, daar houd ik wel van. Ik ben soms wel een harde speler. Ik denk dat ik hier wel mooi pas."
Poll: "Vliegen, rennen, duels ingaan en hard werken. k denk dat de fans hier wel van dat soort type spelers houden. Ik denk dat ik in die zin goed bij de club en de speelstijl pas."
Toen Cambuur kwam, was het gevoel gelijk goed.
Thomas Poll

Wat wist fan Cambuur en de earste divyzje?

Poll: "Het is een echte volksclub. Elke vrijdagavond zit het stadion vol. Leeuwarden is wel mijn type stad. Ik ben opgegroeid in een dorp vlakbij Groningen en daar is het dichtbij. Toen Cambuur kwam, was het gevoel gelijk goed. Ik dacht: dit wil ik wel."
Van Mullem: "Niet zoveel. Ik heb de eerste divisie niet echt gevolgd. Maar ik weet dat het wel een heel lastige competitie is. Je moet er wel aan trekken, want je hebt lastige wedstrijden."
Hoefolle Thomas Poll en Jeremy van Mullem fan harren nije klup witte, is snein te sjen yn it Cambuur Sjoernaal. Dêryn dogge beide manlju in Cambuurkwis. Dêrneist is der ek in wiidweidich ferslach fan de wedstriid werom te sjen yn it Cambuur Sjoernaal by Omrop Fryslân.
De wedstriid tusken SC Cambuur en FC Den Bosch begjint sneontejûn om 18.45 oere. It is live te folgjen yn in ekstra sportprogramma by Omrop Fryslân, dat om 18.30 úteinset. It kommentaar fanút it Cambuur Stadion komt fan sportferslachjouwer Andor Faber.