Paulissen emosjoneel by posityf ôfskied Cambuur: "Het mag ook wel een keer"

© ANP
Middenfjilder Mitchel Paulissen wie emosjoneel oan de ein fan syn lêste wedstriid foar SC Cambuur. Hy nimt ôfskied fan de klup út Ljouwert.
Paulissen spile fjouwer jier lang foar Cambuur. Flak foar de ein fan de wedstriid krige Paulissen in publykswissel. Dat wie net sûnder emoasje.
Paulissen emosjoneel by posityf ôfskied Cambuur: "Het mag ook wel een keer"
"Ik voelde het al de hele dag. Ik hoopte dat het een mooie dag zou worden, ook voor de supporters. En voor het team, zodat we het goed konden afsluiten."
Dat slagge. De lêste wedstriid fan it seizoen wie de bêste. Cambuur wûn mei 4-0 fan RKC. "We hebben het mooi kunnen afsluiten", seit Paulussen. "Lekker weertje, en vier-nul. Dan komt het er even uit, van de afgelopen vier jaar."

Cambuur-DNA

Cambuur hat in dramatysk seizoen achter de rêch. Fan de 34 wedstriden ha de Ljouwerters fiif wûn, en rom foar de ein fan de kompetysje wie al dúdlik dat de klup degradearje soe.
Dat de lêste wedstriid dan sa goed wie, is hast net te begripen. Paulissen besiket it wol. "Kijk, zij spelen misschien een tandje minder, maar we hebben het zelf ook goed gedaan."
"Ik denk dat we met veel jongens spelen die het Cambuur-DNA hebben. Niet heel goed voetbal, maar wel strijden voor elkaar. En dat je dan ziet dat David een goal maakt, dan vind ik fantastisch. Roberts scoort. En Milan. Het mocht ook wel een keer."
Bliidskip nei in doelpunt fan Cambuur © Orange Pictures
Paulissen moat no op syk nei in nije klup. Mar earst giet er op fakânsje. It wie in swier seizoen, seit er. "We hebben veel verloren, dat neem je ook mee naar huis."
Der binne spilers dy't graach nei it bûtenlân wolle. Is dat ek de ambysje fan Paulissen, dy't út Limburg komt?
"Ik heb hier vier jaar in het buitenland gespeeld", laket er. "Ik sta daar redelijk open in. Het moet ergen zijn waar ik me goed bij voel. Daar ga ik de komende tijd rustig over nadenken. Het komt vast goed."