Hearrenfean-oanfaller Ché Nunnely blessearre foar de wedstriid tsjin PSV

Ché Nunnely © Orange Pictures
Ché Nunnely is der snein net by as sportklup Hearrenfean yn Eindhoven tsjin PSV spilet. Hy is blessearre. Syn plak sil nei alle gedachten ynnaam wurde troch Simon Olsson.
Yn de lêste wedstrid tsjin Excelsior hie Nunnely noch in basisplak. Al kaam dat ek trochdat Olsson yn de oanrin nei dy wedstriid siik west hat.

Negatyf sentimint?

Hearrenfean spile de lêste wedstriid doelpuntleas lyk tsjin Excelsior. Foaral de wize wêrop soarge foar krityk. Dochs hat trainer Van Wonderen net in idee dat it sentimint by Hearrenfean no negatyf wurdt.
"Nee, dat idee heb ik niet. Wel zie ik dat er een kritische kijk is op datgene wat er gebeurd en over de moeizame wedstrijd tegen Excelsior. Dat is ook prima. Er zijn echter ook genoeg wedstrijden waar we heel tevreden over zijn. Waarin de ploeg heeft laten zien dat ze veel potentie hebben."
Van Wonderen fynt net dat de media of guon supporters té kritysk binne. "Nee, het kan eigenlijk nooit te kritisch zijn."
Kees van Wonderen oer de ferwachtings fan syn ploech en de krityk
Hearrenfean stiet no achtste, mei noch twa wedstriden te gean. RKC Waalwijk stiet njoggende en hat ien punt minder.
Van Wonderen is bêst tefreden mei dat achtste plak. "We hebben ploegen onder ons die min of meer in dezelfde positie verkeren als wij. Die dezelfde middelen hebben, maar lager staan dan Heerenveen. Kijk naar Groningen, maar ook clubs als FC Emmen of Fortuna Sittard. Daar blijven wij weg van."

Realisme

Dêrom preket Van Wonderen in soarte fan realisme. "Tel je zegeningen. We willen allemaal meer en beter worden. Maar zo ver zijn we nog niet. We moeten nog een aantal hordes nemen."
Is der dan ien ding wêrfan't hy nei de wedstriid tsjin Exceslior seit: as we dat beter dogge, dan skeelt dan al in hiel soad? "Het grootste is dat als je thuis speelt tegen Excelsior of tegen FC Emmen, dat je die ploegen je wil wilt opleggen. Aanvallend voetbal spelen en tot kansen komen. Daar kijken we zelf heel kritisch naar."
Je zult mij niet horen zeggen dat wij het dit seizoen heel goed hebben gedaan.
Hearrenfean-trainer Kees van Wonderen
Van Wonderen is kritysk op syn ploech en fynt dat it beter moat, mar tagelyk fynt hy ek dat se de tiid krije moatte om wat op te bouwen.
"Je zult mij niet horen zeggen dat wij het dit seizoen heel goed hebben gedaan, maar we staan op een plek die niet zo heel gek is. Als wij achtste worden, hebben we het heel behoorlijk gedaan. Een kanttekening daarbij is dat het allemaal beter en attractiever moet en kan. Dat geeft alleen maar een positieve push om het beter te gaan doen."

Ut better as thús

Hearrenfean hat dit seizoen better prestearre yn útwedstriden. Hearrenfean helle yn 16 útwedstriden 24 punten. Yn likefolle wedstriden yn it Abe Lenstra Stadion helle Hearrenfean 18 punten.
De kommende tsjinstanner, yn in útwedstriid, is lykwols de nûmer twa fan de earedivyzje: PSV. By winst is PSV wis fan dat twadde plak en wis fan dielname oan de Champions League. Nei de draak-fan-in-wedstriid tsjin Excelsior, is it de fraach oft Hearrenfean him wer wat oprjochtsje kin.
Van Wonderen: "Ik ben geen waarzegger. Ik weet wel dat we tegen PSV spelen. Een topploeg, in een goede fase, die nog speelt om een plek in de Champions League. Er zit best een hoop in ons ploegje, maar je ziet ook dat dat er niet altijd uitkomt. Hoge pieken, lage dalen."