Rick Minnesma keatst foar syn grutte broer Mark op de IC: "Hij gaat dit gevecht winnen"

Rick Minnesma (mei pet) mei Jorn Lars van Beem (links) en Mark Minnesma (rjochts) by de winst yn de Jong Nederlandpartij © Dijks Media
Keatser Rick Minnesma ferlear sneintemiddei, tegearre mei syn maten Peter van Zuiden en Gerben de Boer, yn de earste omloop mei 5-2 en 6-2 fan it partoer fan Marten Bergsma. It ferlies makke Minnesma net in soad út. "Mijn broer is door het oog van de naald gekropen als het ware."
Broer Mark Minnesma keatst gewoanwei ek, mar is der dizze snein net by. Hy leit al mear as trije wiken op de intensive care fan it UMCG yn Grins. "Van de een op de andere dag werd hij heel ziek", seit Rick. "Hij heeft een longontsteking en daar is een bacterie bijgekomen. We dachten dat het meeviel, maar uiteindelijk bleek het toch heel ernstig te zijn."

"Samen volhouden"

Rick en Mark wûnen ferline jier noch de Jong Nederlandpartij, tegeare mei Jorn Lars van Beem. "Het is een aantal keer heel spannend geweest. Hij heeft nu een operatie gehad en sindsdien gaat het iets beter. Hij maakt hele kleine stapjes", sa fertelt Rick Minnesma oer de tastân fan syn broer. "Gister heeft hij in het ziekenhuis voetbal gekeken, dus we zijn gister heel positief naar bed gegaan."
Mark is der meastentiids by wannear't syn broerke keatse moat. "Ik kaats nu ook voor Mark. Hij is een hele trouwe supporter. Hij mist zelfs geen training en al helemaal geen wedstrijd. Ik ga er elke dag heen om elke dag even met hem te praten. We moeten het samen volhouden."

Knokker

Rick Minnesma is derfan oertsjûge dat syn broer der better útkomme sil. "Het is een knokker. Hij vecht hard, dit gevecht gaat hij ook winnen. Ik heb een tattoo laten zetten met never give up en daarboven zijn sterrenbeeld. Ik hoop dat hij hem snel kan zien."