Cambuurtrainer Sjors Ultee oer degradaasje: "Heb er geen vechtmachine van kunnen maken"

Trainer Sjors Ultee © Orange Pictures
De degradaasje van sportclub Cambuur siet der al wiken, miskien wol moannen oan te kommen. Nei de 0-3 nederlaach tsjin FC Utrecht fan sneontejûn is it doek definityf fallen. Dochs is trainer Sjors Ultee teloarsteld: "Niemand zal zeggen dat hij of zij na een degradatie met een goed gevoel voor de camera staat."
"Het is vooral de bevestiging die de klap geeft", jout Ultee nei de wedstriid oan. Hy seach sneontejûn dat syn ploech deselde flaters makke as de rest fan it jier. "Het is het vaste verhaal, het gaat mis in beide zestien meters. Dat is typerend voor dit seizoen."
Trainer Sjors Ultee seach de degradaasje oankommen: "Teleurstelling is er niet minder om"
Neffens de Cambuurtrainer jout syn ploech de doelpunten te maklik fuort, wylst it tige dreech is om sels in doelpunt te meitsjen. "De ploeg heeft lang gedacht als we lekker voetballen, dan komt het wel goed. Ik voelde de noodzaak dat te veranderen. Maar dan moet je leren vechten, dan moet je leren strijden. Ik heb een paar keer het gevoel gehad dat we dichtbij zaten, maar uiteindelijk hebben we dat nooit kunnen doortrekken. Ik heb er geen vechtmachine van kunnen maken."

'Keiharde realiteit'

Oanfierder Alex Bangura fynt it 'vervelend' dat syn ploech no offisjeel degradearre is. "Het komt niet uit de lucht vallen, maar het is zoals het is. We kunnen er niet omheen draaien: we waren dit seizoen niet goed genoeg. Dat is de keiharde realiteit."
Cambuurspiler Alex Bangura hie de supporters graach wat oars sjen litten
De linksback hat benammen begrutsjen mei de supporters. "Het is jammer dat het seizoen zo eindigt. Onze supporters verdienen veel meer. Je wilt deze wedstrijd niet alleen voor jezelf winnen, maar ook voor het publiek. Ze hebben al bijna anderhalf jaar geen overwinningen of doelpunten gezien thuis. Uiteindelijk wil je ze nog wel wat geven. Helaas is dat niet gelukt."
Respect voor de mensen die er waren. Dat is Cambuurwaardig, hoe teleurstellend het ook is.
Algemien direkteur Ard de Graaf fan SC Cambuur oer it duel tsjin FC Utrecht
Algemien direkteur Ard de Graaf hie noch in komplimint oer foar dyselde supporters. "Ze zijn vanavond weer achter de ploeg gaan staan. Er was sfeer, er werd gezongen. Maar je snapt als het einde van de wedstrijd nadert en het 0-3 staat, dat mensen naar huis gaan en er klaar mee zijn. Respect voor de mensen die er waren. Dat is Cambuurwaardig, hoe teleurstellend het ook is."
Frege nei de ynfloed fan dizze degradaasje op de plannen foar it nije stadion seit De Graaf: "Het plan voor het nieuwe stadion is gemaakt voor een eerstedivisieclub. Dat zijn we volgend jaar. We hadden natuurlijk gehoopt de aansluiting te maken door te promoveren of gepromoveerd te zijn, maar dat is niet gelukt."
Algemien direkteur Ard de Graaf sjocht fêst foarút nei takom jier
It wurdt neffens De Graaf 'een kwestie van bouwen': "Bouwen aan het nieuwe stadion, maar ook aan een nieuwe ploeg. die mee kan doen in de eerste divisie. We krijgen wel eens het verwijt dat er veel tijd en energie naar het nieuwe stadion gaat, maar we moeten er ook gewoon voor zorgen dat we een goede ploeg hebben komend jaar. Dat is prioriteit nummer één."