It wie neiltsjebite foar Van Wonderen, mar Hearrenfean kin wer fierder

Kees van Wonderen © Orange Pictures
"We blijven in leven", konkludearret Kees van Wonderen van sc Hearrenfean nei de 2-3 winst tsjin NEC. Mar spannend wie it wol, moat de trainer ek tajaan.
"Ik had even het gevoel: het zal toch niet, dat we weer een wedstrijd waarin we minimaal gelijkwaardig zijn weer gaan verliezen door niet goed te verdedigen", seit de trainer.
Wat dat oanbelanget seach er wol paralellen mei de lêste wiken. "We geven weer te makkelijk goals weg, onnodig."
Mar it slagge de Feansters om har werom te pakken. "Gelukkig lieten ze hun hoofd niet zakken en bleven ze doorgaan. De wissels brachten energie. Al met al ben ik blij met de veerkracht en uiteindelijk ook met dat de wedstrijd een keer onze kant op valt."
"We blijven in leven", seit trainer Kees van Wonderen fan sc Hearrenfean
De coach fynt syn spilers 'heel behoorlijk' fuotballen. "Het geloof blijft er bij de ploeg in zitten. De wissels zijn uiteindelijk bepalend, met de goal van Antoine Colassin. Het was een wedstrijd die redelijk in balans was, met twee ploegen die een soort zelfde spelopvatting hadden en op zoek waren naar hetzelfde."

"We doen nog volop mee"

De oerwinning is wer in wichtige stap yn 'e rjochting fan play-offs. "We staan op doelsaldo achter RKC, maar we hebben nog drie wedstrijden. We laten NEC drie punten achter ons. Dus we doen nog volop mee. Je zag aan de blijdschap na afloop dat het wat doet met de spelers, dat ze graag willen vechten voor die achtste plaats."
Thom Haye is bliid mei de punten, mar baalt ek fan de tsjingoals
Thom Haye sjocht lyk as syn coach de parallel mei de ôfrûne wedstriden. "We beginnen goed, we hebben best veel controle en zijn gevaarlijker dan NEC. We drukken niet echt door, maar komen uiteindelijk op voorsprong."

It ferhaal fan de lêste wiken

Mar op twa mominten krijt Hearrenfean dochs wer goals tsjin. "Momenten waarvan je eigenlijk denkt: dit zijn niet eens kansen. Dat is wel een beetje het verhaal van de laatste twee weken. We voetballen best goed, maar doen onszelf tekort door ze zo makkelijk tegen te krijgen."
De middenfjilder tinkt dat de kâns op it achtste plak noch reedlik grut is. "Vandaag maken we toch een gat tegen een directe concurrent. Ik denk dat je het grotendeels in eigen handen hebt. Dit is een goede uitgangspositie."

Earste goal

Foar Colassin wie it in bysûndere jûn, hy skoarde syn earste goal foar de klup, dy't ek nochris beslissend wie. "Ik bin hiel bliid en grutsk, it hat it team holpen en it wie ek noch in wichtige wedstriid foar ús", seit er nei de tiid.
Antoine Colassin hat betrouwen yn de wei rjochting play-offs
It betrouwen nei de play-offs ta is by him grut, al jout hy wol ta dat it team in kâns lizze litten hat tsjin FC Emmen twa wiken lyn. "Ik tink dat wy wis de kwaliteit hawwe as team maar wy moatte der wol foar fjochtsje. As wy dat de takom wedstriden dogge sa as tsjin Nijmegen dan kinne wy wis de play-offs helje."
Takom sneon mei Hearrenfean it sjen litte. Dan komt de klup wer yn aksje tsjin Excelsior.