Hearrenfeantrainer Van Wonderen oer tsjinstanner: "Sparta is dé verrassing van de eredivisie"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Sparta is neffens trainer Kees van Wonderen fan sc Hearrenfean de absolute ferrassing fan dit seizoen. De Rotterdammers steane op it sechsde plak en lykje wis fan in plakje yn de play-offs. "Ze hebben een hoop vechters in hum team, daar kom je een eind mee", seit Van Wonderen.
De Hearrenfeantrainer struit mei kompliminten as it oer Sparta giet. "Ze hebben een goeie balans Ze hebben strijders en kunnen goed voetballen. Ze hebben diepte, een aanspeelpunt, opkomende backs en creativiteit op de zijkanten. En ook nog een goede keeper. Het is allemaal heel gedegen. Sparta beleeft echt een geweldig jaar."
Kees van Wonderen sjocht foarút op Sparta - Hearrenfean
Sparta is mei noch seis wedstriden te gean sa goed as wis fan dielname oan de play-offs foar Europeesk fuotbal. Foar Hearrenfean komt dy doelstelling ek hieltyd tichterby. It kin dus samar sa wêze dat beide ploegen elkoar wer tsjinkomme yn de play-offs.
Van Wonderen: "Zo benaderen we deze competitiewedstrijd nu ook, als een play-offwedstrijd. Je kunt je daar nu op voorbereiden. Ik heb tegen de jongens gezegd: 'We gaan naar Rotterdam, haal daar een resultaat'."
De wedstriid Sparta Rotterdam - sc Hearrenfean is sneontejûn om 21.00 oere. De wedstriid is live te folgjen by Omrop Fryslân op 'e radio, it kommentaar is yn hannen fan Arjen de Boer.
Foar de wedstriid tsjin Volendam hat Van Wonderen syn spilers frege op hokker plak se tinke dat Hearrenfean einigje sil.
"Daar kwam uit dat ze denken dat we tussen de 48 en 50 punten uitkomen. Dat is best ambitieus. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, ik denk zelf dat we op een punt of 45 uit zullen komen. We krijgen nog een aantal zware tegenstanders: Sparta, PSV en NEC. Dus dan is dit wel een uitdaging." Der binne nammentlik noch seis wedstriden te spyljen en Hearrenfean hat no 38 punten.

"Mooie uitdaging"

Van Wonderen: "De spelers hebben meer vertrouwen in het halen van punten dan dat ik op voorhand verwacht. Maar de spelers hebben altijd gelijk. Als zij het gevoel hebben dat we dat kunnen gaan halen, dan is dat een mooie uitdaging."