Bangura nei demasqué tsjin FC Twente: "We laten elkaar in de steek, dat is schokkend"

Alex Bangura © Orange Pictures
Cambuurferdigener Alex Bangura hie gjin goed wurd oer foar it optreden fan syn ploech tsjin FC Twente. De Ljouwerters ferlearen mei 4-0 en de útslach hie noch wol folle grutter wêze kind.
"Als je ziet hoe je de eerste helft begint, hoe je het laat lopen als team, hoe je elkaar in de steek laat, dat is schokkend", seit Bangura. "Hoe uitzichtloos de situatie ook is, je moet altijd zorgen dat je het niet laat lopen. Maar dat hebben we in de eerste helft wel gedaan met zijn allen, niemand uitgezonderd."
Alex Bangura wie ferbjustere nei de wedstriid tsjin FC Twente
"Er zat geen energie in, we hebben het Twente heel makkelijk gemaakt", konkludearret de ferdigener.
"We hebben nu nog zes wedstrijden. Er moet wel vuur in je branden, eergevoel. Je moet voor de club blijven strijden zolang je hier nog zit. Er zijn genoeg andere jongens die op de bank zitten en graag zouden willen spelen. Die stonden ook te kijken: wat zijn we aan doen?"
Bangura erkent dat de situaasje nei it ferlies yn Enschede wol hiel dreech wurden is. "Maar ik vind wel dat we moeten blijven gaan en blijven strijden."

Trainingen goed, wedstriid min

Trainer Sjors Ultee seach de minne wedstriid fan syn ploech net oankommen. Cambuur hie de ôfrûne wike nammentlik goed traind, nettsjinsteande de hurde klap dy't de ploech ferwurkje moast nei it ferlies tsjin FC Emmen (1-2) fan ôfrûne wike. Ultee rekkene dêrom op in goed resultaat.
Mar it rûn oars: by it skoft wie it al 3-0. Ultee grypte yn en wiksele yn it skoft al fjouwer kear. "We hadden er veel meer kunnen wisselen, maar je gaat zoeken naar een manier om er meer energie in te krijgen", seit de trainer.
Cambuurtrainer Sjors Ultee oer de wedstriid tsjin FC Twente
"Wat we in de eerste helft hebben laten zien, kan niet. Niet naar jezelf toe, niet naar je medespelers, niet naar de club en niet naar de supporters toe", fynt Ultee. "Op deze manier wil je zelf toch ook niet op het veld staan? Achter je man aan hobbelen en na elk een-tweetje denken: waar is die man gebleven?"
Neffens de trainer strike it taktyske plan wol. "Het is niet dat we er niet stonden, we hebben genoeg mensen, maar dan moet je wel in het duel komen in plaats van een meter afstand houden en het laten gebeuren."

"Het moet op het veld gebeuren"

Twente krige yn de earste helte mar leafst 21 sjitkânsen. "Je laat gewoon met je spelen. Als je kijkt naar de eerste goal: we hebben wel twintig keer besproken dat Cerny ballen teruglegt. Die zone moet je dus dichtlopen als middenvelder. Dat kunnen we blijven roepen, maar het moet op het veld gebeuren."
Nettsjinsteande it ferlies fynt Ultee net dat de situaasje der dreger op wurden is. "We hebben een wedstrijd minder, een moeilijke wedstrijd minder. Het blijft lastig, maar het is nog niet voorbij. Nogmaals: los van de stand, je moet je eigen eergevoel pakken, je moet je niet laten wegspelen door een tegenstander. Je moet iets in jezelf hebben om dit niet toe te laten staan."

Dochs in tefreden Fries

Cambuur ferlear dus mei 4-0. Dochs stapte der nei ôfrin fan de wedstriid in Fries tefreden fan it fjild: Michel Vlap. Hy makke syn earste doelpunt fan it seizoen. "Ik voetbalde de laatste tijd gewoon goed, alleen hikte ik tegen een doelpunt aan. Er wordt hier ontzettend meegeleefd, iedereen vindt wat van je en dat is niet altijd even makkelijk. Dan is het fijn om te scoren."
Michel Vlap wie eufoarysk nei de wedstriid tsjin SC Cambuur
Vlap genoat fan it spul fan syn klup. "Het was echt een mooie voetbalmiddag. Wij speelden in de eerste helft echt heel goed. We hadden een bizar hoog tempo, al moet ik wel zeggen dat Cambuur er wel heel weinig tegenover heeft gezet."