Hearrenfeanoanfaller Sydney van Hooijdonk: "Ik leef van doelpunten"

Sydney van Hooijdonk © Orange Pictures
Pierre van Hooijdonk waard yn 2002 mei 24 doelpunten alris topskoarer fan Nederlân as spits fan Feyenoord, dit seizoen soe dy titel samar ris foar syn soan Sydney wêze kinne. "Ik droom er niet van, maar ik weet wel dat het mogelijk is."
Op dit stuit hawwe allinnich Utrechtoanfaller Anastasios Douvikas en PSV-middenfjilder Xavi Simons mear doelpunten makke as Sydney van Hooijdonk. Beiden steane op 13 doelpunten, Van Hooijdonk stiet op 11.
"Als je die topscorerstitel wilt pakken, zijn penalty's heel belangrijk", seit de Hearrenfeanoanfaller. "Als ik die dit seizoen had mogen nemen, dan had ik al op de eerste plaats gestaan."
Sydney van Hooijdonk wol topskoarer wurde
Oan it begjin fan dit seizoen hie Van Hooijdonk foar himsels as doel steld om op syn minst 15 doelpunten te meitsjen. Ynklusyf de beker stiet de teller no op 14 en dus hat Van Hooijdonk syn doelstelling nei boppe bysteld.
"Nummer 17 is mijn rugnummer, dat zou een mooi aantal zijn. Als je straks uiteindelijk teruggaat met 17 goals en het behalen van de play offs, en die dan het liefst ook winnen, dan kan je gewoon terugkijken op een heel goed seizoen."

Krityk

Nettsjinsteande syn doelpunten wurdt der wakker ûngelyk tocht oer Van Hooijdonk. Sa wie der krityk fan Foppe de Haan. "Van Hooijdonk is by my gjin diskusje. Dy soe neist my op de bank sitte. Ik fyn dat hy fuotbaljend tekoart komt", sa sei De Haan yn de Sportcast fan Omrop Fryslân.
Van Hooijdonk: "Als voetballer moet je met kritiek kunnen omgaan, dat hoort er nou één keer bij. Ik denk ook dat ik een voetballer ben waarover altijd twijfels zullen zijn. Het ziet er bij mij motorisch gezien gewoon minder mooi uit. Maar als je kijkt naar het rendement, dan zijn bijna al mijn seizoenen gewoon goed."
De wedstriid sc Hearrenfean - FC Volendam begjint sneontejûn om 21.00 oere en is live te folgjen by Omrop Fryslân op de radio. It kommentaar is yn hannen fan Arjen de Boer.
"Ik wil een mooie carrière en dan is het belangrijk voor mij als spits om doelpunten te maken. Spitsen zijn op hun best rond hun dertigste jaar, dus ik heb nog een aantal jaren om dat te ontwikkelen. Maar doelpunten maken, dat zit in je of niet, dat is niet aan te leren."
Als klein jongetje droom je ervan om topscorer te worden van de eredivisie, maar daar focus ik me nu nog niet op. 
Sydney van Hooijdonk
"Je wilt elke wedstrijd die je speelt scoren. Ik leef gewoon van doelpunten, met nog zeven wedstrijden te gaan is het nog wat vroeg om nu al te kijken naar de topscorerstitel. Al zit dat natuurlijk wel in mijn hoofd. Als klein jongetje droom je ervan om topscorer te worden van de eredivisie, maar daar focus ik me nu nog niet op", slút Van Hooijdonk ôf.