Hearrenfeandirekteur poer op supporters om fjoerwurkaksje: "Volstrekt idioot"

Cees Roozemond © Orange Pictures
Algemien direkteur Cees Roozemond fan sc Hearrenfean is poer op de supporters dy't fjoerwurk op it fjild smieten yn de útwedstriid tsjin AZ. "Het zijn een stelletje idioten."
Wêrom't de supporters yn de alfde minút de fakkels op it fjild smieten, ynteressearret Roozemond net. "Je moet het gewoon niet doen. Ze verpesten het voor de rest en doen schade aan alles wat met voetbal te maken heeft. Dat is doodzonde."
De aksje ferraste elkenien yn it stadion en dus ek Roozemond. Der wie neat oankundige. "Het lijkt op een vooropgezette actie. Er zijn meerdere mensen bij betrokken."
Direkteur Cees Roozemond fan Hearrenfean is woest op supporters dy't fjoerwurk op it fjild smieten
Al ûnder de wedstriid binne der dieders út it fak weihelle, fertelt de direkteur. "We hebben al een aantal geïdentificeerd en vijf personen zijn uit het vak gehaald. Verder zijn er overal heel duidelijke camerabeelden van, dus de daders zullen gepaste straffen krijgen."
Hoe't de minsken it fjoerwurk de stadions yn bringe kinne, snapt Roozemond net. "Ik blijf me daarover verbazen. Het was niet de eerste keer, het zal helaas ook niet de laatste keer zijn. Men is altijd in staat om die dingen te verstoppen. Het is een godswonder, ze slagen er iedere keer weer in."
We waren altijd die vriendelijke club zonder gesodemieter. Dat is nu niet meer zo.
Cees Roozemond
Foar it imago fan Hearrenfean is it ek net goed. Der is de lêste jierren wol faker wat oan de hân en Roozemond baalt dêrfan. "We waren altijd die vriendelijke club zonder gesodemieter. Dat is nu niet meer zo, dat moeten we helaas erkennen."
Hy is lilk, dat mei dúdlik wêze. "Het doet de club schade, de andere supporters ook. We zijn hier te gast, we worden altijd prima ontvangen bij AZ. Het is een volstrekt idiote en wanstaltige actie."