Trainer Hearrenfean nei solide oerwinning: "Gedaan wat we moesten doen"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Nei trije kompetysjewedstriden op rige wêryn't net wûn waard, hat sc Hearrenfean wer ris trije punten pakt. Snein wie de ploech fan trainer Kees van Wonderen mei 0-2 te sterk foar FC Grins. "Dit was een mooie reactie op de laatste weken", seit de trainer.
"We hebben een aantal weken gehad waarin we best aardig voetbalden en waarin we het idee hadden dat het de goede kant op ging, alleen beloonden we onszelf niet. En de tegenstander haalde wel de trekker over."
Dat wie snein folslein oarsom. "Wij waren effectiever, nadat we een lastig begin hadden."
Kees van Wonderen hat in goed gefoel nei de wedstriid tsjin FC Grins
"Je weet: bij Groningen-uit is het begin altijd stormachtig, maar na de 1-0 gingen we makkelijker voetballen en hadden we het onszelf nog veel makkelijker kunnen maken", leit Van Wonderen út.
"Dit was een mooie reactie op de laatste weken. We hebben gedaan wat we moesten doen. Dat begint vaak met een bepaalde strijd en vechtlust, want voetbal zit wel in deze ploeg", seit de trainer tefreden.

Van Hooijdonk makket der twa

Grutte man oan de side fan Hearrenfean wie Sydney van Hooijdonk. Hy makke beide doelpunten en hat dêrtroch al tsien kear skoard yn de earedivyzje. "Dertien goals met de beker erbij", seit de spits grutsk. "En er zit nog geen penalty bij."
Kin Sydney van Hooijdonk noch topskoarer wurde?
Nei syn doelpunten binne der noch mar fiif spilers dy't dit earedivyzjeseizoen faker skoarden as Van Hooijdonk. Oan de topskoarerstitel wol hy lykwols noch net al te bot tinke. "Het is niet dat ik erop let, maar ik kijk er wel met een heel schuin oog naar", jout hy ta.

"Een goede stap gezet"

In oare spiler dy't mei in goed gefoel fan it fjild stapte, wie Syb van Ottele. Van Ottele mocht foar it earst sûnt lange tiid wer ris yn de basis starte. Jeffrey Bruma wie nammentlik net fit.
"Gisteren na de training hoorde ik het", seit Van Ottele. "Jeffrey had wat last en toen viel hij uit. Toen kreeg ik van de trainer te horen dat ik ging starten."
De ferdigener spile in goede wedstriid, fynt hy sels. "De momenten die ik krijg, moet ik er staan. Die kans moest ik pakken en dan hopen dat de trainer het vertrouwen in je krijgt dat je mag blijven staan. Vandaag heb ik een goede stap gezet."
Syb van Ottele stie yn de basis
En dan hold Hearrenfean ek nochris 'de nul'. "Als centrale verdediger is dat extra lekker. Vandaag een wedstrijd met 0-2 winnen. Dan ben je gewoon heel erg blij. Dit hadden we even nodig."

Wangedrach "schandalig"

By tsjinstanner FC Grins is it sentimint hiel oars. De ploech stiet op in degradaasjeplak en guon supporters koenen harren emoasjes net mear de baas. Grinsspiler Jetro Willems krige in tik fan in man út it publyk.
"Dat is echt schandalig", seit Van Hooijdonk. "Triest is het enige juiste woord."
Trainer Van Wonderen is it mei syn oanfaller iens. "Volgens mij moet je gaan staan voor je club en niet verzanden in het vernielen van de boel. Dat is nooit goed te praten, maar ik snap wel dat er emoties bij komen als een grote club als Groningen in zo'n situatie zit."