Cambuurtrainer Sjors Ultee hâldt de moed deryn: "Spel geeft vertrouwen"

Sjors Ultee © Orange Pictures
Sportclub Cambuur koe in goed begjin tsjin PSV gjin ferfolch jaan. De Ljouwerters kamen betiid op in 0-1 foarsprong troch in doelpunt fan Remco Balk, mar giene úteinlik mei 5-2 ûnderút yn Eindhoven.
Dochs hie trainer Sjors Ultee genôch goede dingen sjoen fan syn ploech. "Het spel van afgelopen weken geeft veel vertrouwen voor de komende twee finales", sa seit de trainer. "De eerste helft laat je zien dat je mee kan. En eigenlijk moeten we 2-0 maken in plaats van de 1-1 zelf te veroorzaken."

'Wij willen voetballen'

Ultee fûn dat rjochtsbûten Remco Balk in prima wedstriid spile. "PSV vindt het niet erg als de tegenstander voetbalt, en wij worden juist sterker als we mogen voetballen. Met Remco hebben we dan ook een speler die goed kan loeren en ineens zijn kansen kan pakken. Dat deed hij goed met een doelpunt, bijna een doelpunt en bijna een assist."
Sjors Ultee sjocht ljochtpuntsjes by Cambuur: "Van figuranten naar meedoen gegaan"
It gie mis foar de Ljouwerters doe't PSV nei it skoft yn twa minuten fan 1-1 nei 3-1 útrûn. "De 2-1 is een lastige bal voor Robbin, maar niet onhoudbaar. En de 3-1 is heel zuur tussen Alex en de paal langs. Als je die bekijkt, dan geeft dat wel een zuur gevoel. We geven de goals nog te makkelijk weg en tegen een topclub wordt dat afgestraft. Want de 1-1 is gewoon een fout van Mitchel. Hij had genoeg ruimte. Dat zal hij zelf ook toegeven."
"We willen voetballen. Dan mag je ook fouten maken. Maar dit moet wel beter", is Ultee kritysk op it ferdigenjen fan syn ploech. Dochs hat hy der fertrouwen yn dat it goed komt foar Cambuur. "Laatste staan heeft één voordeel. Je kan op iedereen jagen. Het spel van afgelopen weken geeft veel vertrouwen voor de komende twee finales."

Fingertoppen

Doelpuntemakker Remco Balk hie gjin min gefoel oerholden oan de wedstriid tsjin PSV. "We hebben de eerste helft redelijk gevoetbald. Als ik daar de 2-0 maak, wordt het misschien een andere wedstrijd. Die keeper pakt hem echt net met z'n vingertoppen, dat is wel jammer."
Remco Balk wie bliid mei syn basisplak tsjin PSV
De rjochtsbûten sit gewoanwei op 'e bank, mar stie no yn 'e basis. "Michael Breij was geblesseerd, en omdat ik de afgelopen weken goed ben ingevallen had ik wel verwacht dat ik in de basis mocht starten. Als je dan scoort, is dat wel heel lekker."
Balk tinkt dat Cambuur der noch ynbliuwe kin dit seizoen, al wurde de duels tsjin Excelsior en Emmen kommende wiken krúsjaal. "Die moet je gewoon allebei winnen om in de race te blijven. En ik denk ook dat we die gaan winnen."

Hands fan Bergsma

Ferdigener Leon Bergsma feroarsake, krekt nei't Cambuur werom kaam wie yn de wedstriid troch de 3-2 fan Johnsen, in strafskop. Hy makke hands, mar neffens Bergsma wie it benammen ûngelokkich. "Smand moest uitstappen, waardoor ik twee tegen één kwam te staan. Die bal belandt uiteindelijk op mijn arm terwijl ik het kopduel aan wil gaan. Ik kwam er alleen net niet bij en dan valt hij op je arm. Dan weet je hoe laat het is."
Neffens ferdigener Leon Bergsma lit Cambuur de ôfrûne wiken goede dingen sjen
"Bij elke tegengoal gaat er wat fout", seach Bergsma. "Dat mag niet gebeuren, maar het gebeurt. Daardoor krijgen we de goals te makkelijk tegen."