SC Hearrenfean stie derby en seach dernei: "Alsof we aan het watertrappelen waren"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Al nei tweintich minuten stie Hearrenfean mei 0-3 achter tsjin Ajax. Yn de earste helte rûn Ajax oer de klup hinne, seach ek trainer Kees van Wonderen: "Alsof we aan het watertrappelen waren."
Van Amersfoort en Van Hooijdonk makken dêrnei elts noch in goal mar dat wie lang net genôch, it waard 2-4 foar de Amsterdammers.
Kees van Wonderen seach syn spilers wrakseljen tsjin Ajax
De makker fan it earste doelpunt, Pelle van Amersfoort, sjocht ûntefreden werom: "Dat je zo begint, dat is waar we het meest van moeten balen, daarna hebben we er geen wedstrijd meer van kunnen maken. Als je als tegenstander van Ajax niet 100 procent geeft, dan slachten ze je af, die kwaliteit hebben ze. Dan moeten we wel gewoon onze huid duur verkopen en dat is niet gebeurd."

Van Amersfoort spits

Van Amersfoort waard yn 'e spits opsteld, in posysje dêr't er normaliter net sa hiel gau brûkt wurdt troch Van Wonderen. Sels fynt er it plak noflik: "Ik weet dat ik in de spits ook van waarde kan zijn, ik heb daar in het verleden veel gespeeld, ben een sterk aanspeelpunt. In de eerste 20 minuten hadden we wat meer lange ballen moeten spelen."
Milan van Ewijk ûntefreden oer eigen spul tsjin Ajax: "Was een beetje onzichtbaar."
De ôfrûne tiid like der in stigende line te kommen yn it spul fan Hearrenfean, Van Wonderen hie dan ek op mear hope: "Je hoopt en denkt dat het verschil kleiner zou zijn als je kijkt naar de afgelopen weken. Maar dat verschil werd heel snel gemaakt. Dat is best pijnlijk, dat wil je niet."

Wiksels

De trainer besleat foar it skoft dêrom al gau om in trijefâldige wiksel te meitsjen, foar it earst yn de earedivyzje. Dat die der ûnder mear om in boadskip oer te jaan oan de spilers. "Als signaal aan de groep dat het anders moet, opportuner. Ik had er op dat moment ook wel zes, zeven of acht kunnen wisselen." De wiksel like effekt te hawwen mar dochs bleaun Hearrenfean stekken by de 2-4.
Pelle van Amersfoort oer it sterke Ajax: "Ze slachten je af."
Ek Milan van Ewijk fernaam dat Hearrenfean der net mear oan te pas kaam nei de fierde goal fan Ajax: "Dan stonden ze steeds wel weer snel op onze helft. We hebben kwaliteit genoeg om het wel te doen maar het gebeurt allemaal te laat. We kunnen dit verlies op onszelf aanrekenen, honderd procent." Oer syn eigen spul baalde der ek: "Ik ben zelf ook wel een beetje onzichtbaar geweest."

Gjin ferwiten

Van Wonderen bliuwt krekt as de ôfrûne wiken syn spilers posityf tasprekken. "Ik kan aan de andere kant die jongens ook geen verwijten maken. Ze werken keihard, doen hun uiterste best, blijven doorgaan tot het eind. Alleen Ajax stond goed op het veld. Het verschil was te groot."