Leafst 164 minsken wolle wol in laboratoarium-beagle oernimme nei in oprop

In beagle © Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren
Der is flink wat belangstelling om de tachtich laboratoarium-beagles yn hûs te nimmen dêr't in plak foar socht waard. Mar leafst 164 minsken hawwe har oanmeld om ien fan de hûntsjes oer te nimmen.
Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren yn Ljouwert hat ferline moanne de oprop dien om in beagle oer te nimmen. Ed Pols fan de stichting is wiis mei alle belangstelling, want der komme geregeld wer nije hûnen by dêr't in geskikte famylje foar socht wurde moat.
Der binne no tachtich minsken of húshâldens dy't yn in ferfolchtrajekt sitte, om te sjen oft sy de hûntsjes echt oernimme kinne. "We weten uit ervaring dat er nog een flink aantal af zal vallen van de 80 die in de procedure zitten", fertelt Pols.
De hûntsjes freegje nammentlik noch wol wat. "Het zijn hondjes die de eerste leerfase bij hun moeder gemist hebben. Ze vinden het daardoor later wat moeilijker om het huiselijke leven op te pakken. Dat vraag extra aandacht van de gezinnen waar ze geplaats worden. Niet iedereen kan of wil die aandacht geven."

Beagles mei in gebrûksoanwizing

De beagles binne yn in laboratoarium opgroeid. Mei de bisten binne proeven dien. "Ze zien alleen maar hun verzorgers. Ze komen niet buiten, want ze worden ziektekiemvrij gefokt en gehouden. Dus als ze in een huishouden terechtkomen, krijgen ze te maken met een televisie, er lopen mensen heen en weer, er hangen vreemde geurtjes. Ook het zindelijk worden is in het begin een uitdaging."
Al soksoarte saken moatte sy noch leare. "Als ze na een tijdje op straat mogen lopen, moeten ze wennen aan het verkeer. Fietsers en auto's die plotseling van alle kanten kunnen komen, zijn vreemd en eng. Je vraagt van die beestjes ook wel wat", leit Pols út.
Der is in leeftiidsgrins foar húshâldens mei bern. Sy kinne in hûn oernimme, seit Pols, mar de bern moatte net de jong wêze. "Want kinderen tot zeven jaar kunnen naar dieren toe heel onverwacht reageren. Met die spontane reacties hebben de hondjes het heel moeilijk."
Oanmeldingen foar in laboratoariumhûn kinne dien wurde op website www.shhh.nl.