Cambuur wint fertrouwen mei ferlies fan AZ: "We waren gelijkwaardig"

Sjors Ultee © ANP
"Ik ben heel tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben. Dat geeft vertrouwen voor de komende reeks", seit Cambuurtrainer Sjors Ultee nei ôfrin fan de wedstriid tsjin AZ, dy't mei 2-1 ferlern gie.
"We hebben uitstekend partij geboden tegen de nummer 2 van Nederland. Je kunt zeggen dat we gewoon gelijkwaardig waren", stelt Ultee. "Je hebt gevoetbald, veel vastigheden in de opbouw. Je hebt hoog druk gezet, niet achteruit gehangen. Dus we hebben echt op onze eigen manier gespeeld, met veel lef en durf."
Sjors Ultee wie nettsjinsteande it ferlies tefreden
Dat is fansels moai en aardich, goed fuotbalje, mar it giet om de punten. Dy pakte Cambuur ek sneon net. Om dêr yn de folgjende wedstriden feroaring yn te bringen, sille de Ljouwerters mear skoare moatte.
"We willen een aanval te graag helemaal uitspelen. Het voetbal zit er goed in, maar je moet ook schieten. Je mag genoegen nemen met een kans van 80 procent. Neem de goal van Pavlidis (it earste doelpunt fan AZ, red.), dat is echt geen megakans, maar hij schiet gewoon. Wij blokkeren het zicht van de keeper en het is een doelpunt."

"De ploeg is nog niet klaar"

Troch it ferlies is it gat nei nûmer 17 FC Groningen oprûn nei fjouwer punten. Excelsior, de ploech dy't op dit stuit op it feilige fyftjinde plak stiet, hat sels sân punten mear as Cambuur. "Het is heel simpel", leit Ultee út. "Met 13 punten ga je eruit. Wat Groningen ook doet, wat Excelsior ook doet, je moet zelf punten gaan pakken."
Ultee hat dêr noch wol betrouwen yn. "Als je de ploeg vandaag ziet voetballen, met strijd, inzet, maar ook de manier van voetballen, dan heb je gezien dat de ploeg nog lang niet klaar is. Nu moet je het lef hebben om het in andere wedstrijden ook te doen. Dan hebben we veel in huis om het heel veel teams heel moeilijk te maken."

'Rjocht op in punt'

Middenfjilder Mees Hoedemakers baalde nei ôfrin fan de nederlaach. Yn syn optyk hie in punt seker net ûnfertsjinne west. "We hadden ons spel aardig voor elkaar. Goede opbouw, goede rust aan de bal. We creëerden echt wel wat mogelijkheden, maar één slordigheid van ons en de bal ligt er meteen weer in. Dat is echt zonde."
Mees Hoedemakers: "Ik sta hier met een vervelend gevoel"
Dat Cambuur goed meikomme koe mei AZ, in topklup, jout Hoedemakers wol betrouwen. "AZ staat tweede, het is gewoon een goede ploeg. Dat je goed meedoet, is een compliment, maar het is doodzonde dat je hier niet het punt haalt dat je verdient."
Want Hoedemakers beseft goed: "De punten moeten nu gewoon gaan komen."