Trainer Sjors Ultee sjocht groei by Cambuur: "Vandaag speelde de ploeg met zijn hart"

Sjors Ultee © Orange Pictures
Cambuurtrainer Sjors Ultee is nei de wedstriid tsjin NEC (0-0) tefreden oer it spul fan syn ploech. "Dit is een bevestiging dat deze ploeg heel veel karakter heeft en lef kan tonen."
"Als ik naar de laatste weken kijk, zie je een ploeg die steeds volwassener wordt", seit Ultee ek doelend op de wedstriden tsjin Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Emmen. "Er waren vandaag een hoop goede dingen, maar de lef en het spelen met je hart, waren het meest positieve van vandaag."
Sjoch hjir nei in gearfetting fan de wedstriid:
"We durfden op te bouwen en we durfden druk te zetten", seit Ultee tefreden. "Als ploeg hebben we gezegd: nog 14 finales. Ga ze ook echt spelen als finales, zodat je later kunt zeggen: we hebben echt alles gegeven. Vandaag speelde de ploeg met zijn hart."
Der moat lykwols noch altyd in soad better, sa fynt de trainer. Bygelyks it meitsjen fan doelpunten. Tsjin NEC skoarde Cambuur wer net, al tinkt Ultee dat de doelpunten der no wol echt oan sitte te kommen. "We hebben spelers die nog een beetje moeten wennen aan elkaar. Maar ik zag dat Bjørn (Johnsen, red.) en Navarone (Foor, red.) elkaar al konden vinden, die spelen nog maar twee weken met elkaar."
Sjors Ultee sjocht mei in goed gefoel werom op de wedstriid tsjin NEC
Ultee konkludearret: "Ik zie een ploeg die aan het groeien is, die volwassen wordt. We hebben vijf punten gehaald in uitwedstrijden. Nu is het tijd om punten te halen in een thuiswedstrijd."
En lit dy earstfolgjende thúswedstriid krekt de Fryske derby tsjin sc Hearrenfean wêze. "Dat is een mooie pot."

Ruiter wichtich foar Cambuur

Doelman Robbin Ruiter keepte in goede wedstriid. Mei in pear goede rêdingen hold hy Cambuur oerein. "Het ging lekker, ik zat lekker in de wedstrijd. Ik kon een paar goede ballen pakken, belangrijk zijn voor het team. Uiteindelijk levert het een punt op. Het had nog mooier geweest als het er drie waren, maar een clean sheet is altijd fijn."
Robbin Ruiter hold tsjin NEC de nul
"Als je kijkt naar de kansenverhoudingen, is een gelijkspel prima", jout Ruiter ta. "We hebben gestreden. We hebben bij vlagen wel aardig gevoetbald, een paar uitvallen gehad in een counter. Het is jammer dat je daar dan niet meer uithaalt."
Mei ien punt is Cambuur noch net út de problemen. "We hebben meer punten nodig. Voor ons is het sprokkelen geblazen. Elk punt is er één, aan het einde van het seizoen, kan het zomaar heel belangrijk zijn. We moeten elke wedstrijd aanvangen alsof het een finale is. Dat is een cliché, maar in onze situatie is het waar."

Foor útfluite

Navarone Foor waard de hiele wedstriid útfluite yn Nijmegen. Yn it ferline hat er by NEC spile en de supporters nimme it him noch altyd kwea ôf dat er letter oerstapt is nei de grutte rivaal Vitesse. Dochs hat Foor geniete, seit er. "Het was een heerlijk voetbalavondje. Je moet het als een man nemen. Ik weet wat er gebeurd is en het is allemaal begrijpelijk."
Navarone Foor: "Het was een heerlijk voetbalavondje"
De 0-0 fynt er terjochte. "Ja, uiteindelijk wel. Het ging natuurlijk heen en weer, maar ik vond dat we vandaag als team gewoon veel risico hadden genomen, druk vooruit. Van achteruit zochten we ook goed de opbouw en Robbin die fantastisch keepte. Al met al alleen maar positief voor de volgende wedstrijd."
Trije punten mei nei hûs hie moai west, jout er ta. "Maar gezien het spel van beide kanten was het fifty-fifty. We mogen ook blij zijn met een punt. Dit moeten we vasthouden, dan komen de punten vanzelf wel."