Sydney van Hooijdonk snapt syn heit wol: "Hij is voor NAC, 100 procent"

Sydney van Hooijdonk yn de wedstriid tsjin FC Utrecht fan ôfrûne wykein © Omrop Fryslân
Sydney van Hooijdonk is jûn efkes werom by syn âlde klup NAC Breda foar de achtste finales fan de KNVB-beker. NAC is de klup dêr't syn heit no wurket en syn maten op de tribune sitte.
It wie moandei Van Hooijdonk syn jierdei. Hy is 23 jier wurden en hat op de training traktearre. "Brabantse worstenbroodjes meegenomen. Die jongens vragen er altijd om, want ze zijn er behoorlijk fan van. Ik heb er veertig meegenomen en ze zijn allemaal op."
Van Hooijdonk groeide foaral op yn Prinsenbeek, yn de gemeente Breda. Oant syn sechsde wenne er der. "Ik moet wel zeggen dat het wel bijzonder is. Ik ben er geboren, heb er de jeugdopleiding doorlopen en tot m'n zesde altijd gewoond. En mijn vader werkt er natuurlijk ook."

Foar wa is Pierre van Hooijdonk?

De heit fan Sydney is âld-fuotballer Pierre van Hooijdonk. Dy is no lid fan de ried fan kommissarissen by NAC Breda. Snein siet er as analist by it NOS-programma Studio Voetbal.
Hy waard frege foar wa't er tiisdei is. "Voor NAC. Het mag van mij 4-3 worden, dat Sydney drie keer scoort."
Soan Sydney hat it programma snein net sjoen ("hij werkt er al zo lang, dat ga ik niet elke keer kijken"), mar hy wit fuort wat syn heit antwurde hat. "NAC. Sowieso. Ik heb hem er al een paar keer over gesproken. Ik weet honderd procent zeker dat-ie voor NAC is. Anders loog-ie."
Sydney van Hooijdonk oer de bysûndere wedstriid tsjin NAC Breda
Rafael van der Vaart siet ek by itselde Studio Voetbal oan tafel. "Dat kan toch niet, je bent altijd voor je zoon."
Mar it fernuveret Sydney neat dat syn heit foar NAC is. "Hij is heel begaan met de club, zeker sinds-ie daar een functie heeft. Dan zou ik wel verrast zijn als hij nu voor ons zou zijn. Ik denk wel dat hij hoopt dat ik ga scoren of zo, maar hij wil zeker weten dat NAC wint. Ik snap het vanuit zijn oogpunt wel."

Soad bekenden yn Rat Verlegh Stadion

Doe't yn desimber bekend waard dat Hearrenfean NAC Breda lotte yn de beker, stie de telefoan fan Sydney readgleon. "Het is wel echt bijzonder. Toen ik nog bij NAC speelde en naar de tribune keek, zag ik altijd zoveel bekenden. Dat maakt het allemaal wat leuker."
Sydney van Hooijdonk yn it shirt fan NAC Breda © Orange Pictures
It kin rap gean yn de fuotbalwrâld. Yn jannewaris siet Van Hooijdonk in pear kear op de bank by Hearrenfean, mar de ferkeap fan Amin Sarr hat foar in hiel oar perspektyf soarge. "Het is hectisch geweest. Er is veel gebeurd. Maar nu moet ik alles gewoon achter me laten."
Sydney van Hooijdonk: "Er waren wel een aantal Italiaanse clubs geïnteresseerd"
It wie in ûnwisse tiid, de lêste dagen foar it sluten fan de transfermerk. "Dan misschien weg, dan weer niet. Toen kwam het vertrek van Amin uit de lucht vallen. Ik wist op een gegeven moment wel dat ik wilde blijven."
Der wie noch wol ynteresse út Italië foar Van Hooijdonk, fertelt er. "Op deadline day is er nog wel wat gebeurd, maar toen heb ik gezegd dat ik wilde blijven. En als ik ergens mijn hoofd naar heb staan, dan moet en zal het gebeuren."
De wedstriid tusken NAC Breda en sc Hearrenfean set tiisdeitejûn om 21.00 oere útein. It duel is live te folgjen yn in ekstra sportprogramma op de radio. It kommentaar komt fan ferslachjouwer Roelof de Vries.