Syktocht nei Riemer giet fierder by Dútske en Deenske Waadeilannen

It Dútske Waadeilân Sylt © Shutterstock.com (IURII BURIAK)
De syktocht nei de 12-jierrige Riemer, dy't fermist wurdt nei it boatûngelok op de Waadsee yn oktober, wurdt takom wike útwreide nei Dútske en Deenske Waadeilannen.
Op de Fryske eilannen wurdt noch hieltyd útsjoen nei it lichem en it team fan de SAR giet troch mei sykjen op de fêste wâl fan Harns nei De Westhoek.
"We hebben contact gehad met een aantal garnalenkotters", fertelt Houwina Postma, haadkoördinator fan SAR Nederland. "Die vertelden ons dat ze dit keer niet naar de Noordzee bij de Wadden gingen, maar meer richting Denemarken, vooral bij het Waddeneiland Sylt."
"Wij hebben gevraagd, omdat ze allemaal al zo mooi meewerken, of ze daar ook willen gaan kijken. Dat wilden ze zeker wel doen." It wurdt in kwestje fan goed útsjen, want direkte oanwizings oer de lokaasje fan it lichem hat de SAR op it stuit net.
Meiwurkers fan SAR Nederland oan it sykjen op it strân fan Skylge © ANP
Dat is ek net wêrom't de sykaksje op tou set is. "Deze zoekactie is opgezet met de rector van de school van Riemer in Franeker, die vertelde dat zijn bankje er nog leeg staat. Toen hebben we gezegd dat we nog iets wilden doen."

Gjin oanwizingen

SAR hat ek kontakt opnommen mei jutters fan de Waadeilannen. "Al die mensen gaan nu twee keer per dag kijken. Dat deden ze al, nu doen ze dit er extra bij."
"We hebben gewoon geen aanwijzingen", moat Postma tajaan. "Maar stel je voor dat het lichaam wel met de stroming mee is gegaan en wel richting Denemarken, dan is dit een mooie gelegenheid om daar uit te kijken."

Sylt en Rømø

Der hat ek kontakt west mei minsken op Sylt, ien fan de eilannen dêr't it lichem troch de streaming mooglik hinne fierd is. "En dat gaan we ook doen met het eiland voor Denemarken."
"De kans dat er iets gevonden wordt is natuurlijk heel klein. Er zijn ook mensen die zich afvragen waarom we weer zoeken", seit Postma. "Onze motivatie is toch om het voor de moeder van Riemer te doen."