Fisken kinne wer sykhelje yn de fivers fan Wolvegea

Baggerje yn Wolvegea © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
De fivers en wetterpartijen yn Wolvegea wurde op dit stuit útbaggere. Foar de fisken is dat in goeie saak: se kinne letterlik wer sykhelje. "We kunnen straks weer volop vissen", seit foarsitter Hans de Vries fan de Hengelsportvereniging De Snoek.
Sûnt desimber wurdt der yn Wolvegea hurd wurke mei trekkers, in kraan en in baggerboat. De boat soarget derfoar dat it wetter wer op de winske djipte komt fan rom ien meter. It baggerbedriuw Ippel Dredging fan Koudum sil oant maart dwaande wêze mei it baggerjen en it ôffieren fan slib.
Fisken kinne wer sykhelje yn de fivers fan Wolvegea
"Het slib bestaat vooral uit plantenresten dat zich door de jaren heen heeft opgestapeld. Door dit te verwijderen, kan het water beter worden aan- en afgevoerd. Hierdoor komen de sloten en vijvers niet of minder snel droog te liggen", sa seit in wurdfierder fan de gemeente Weststellingwerf.

Bettere wetterkwaliteit

"Ook zorgt baggeren voor voldoende ruimte in de sloten en vijvers om wateroverlast door bijvoorbeeld extreme regenbuien te verminderen. Daarnaast verbetert de kwaliteit van het water voor planten, vissen en andere waterdieren."
Angelsportferiening De Snoek, mei 1800 leden, is wiis mei it baggerjen. It wetter wie nammentlik sa ûndjip wurden en troch de smoargens gie de fiskstân efterút. "We hopen dat het weer de goede kant op gaat. Dan is het weer fijn aan de waterkant met een hengel, vooral voor onze jeugd", seit foarsitter De Vries.