Ultee nei nederlaach: "Alles valt of staat met dat ene moment"

Sjors Ultee nei it duel tsjin Fortuna © ANP
"Alles valt of staat met dat ene moment. Dat is allesbepalend voor de uitslag van deze wedstrijd. Dan wordt het of een kans op 2-0 tegen tien man, dan heb je hem." Cambuurtrainer Sjors Ultee fertelt dat de situaasje yn de 72e minút, wêrby't de VAR in haadrol spile troch in penalty foar Cambuur werom te fluitsjen en de bal oan de oare kant op de stip te lizzen, it brekpunt wie foar syn ploech yn de thúswedstriid fan snein tsjin Fortuna Sittard.
"Nu wordt het 1-1 en dan weet je met een dag minder rust dan de tegenstander dat het heel zwaar wordt." De trainer fan Cambuur doelt dêrmei op it feit dat Fortuna Sittard ôfrûne woansdei in wedstriid spile, wylst syn eigen ploech tongersdeitejûn noch oan 'e bak moast. "Mensen zullen wel zeggen dat ik aan het zeiken ben. Maar iedereen weet allang dat woensdag of donderdag spelen en zondag weer spelen, dat dat geen eerlijke verhouding is", leit Ultee út.

'Dag meer rust'

"Die 24 uur maken een extreem groot verschil. Dan weet je dat die slotfase heel zwaar wordt, want je bent gewoon minder hersteld. Dus dan is dat moment van 2-0 of 1-1 misschien wel nóg bepalender, omdat de slotfase sowieso al voor de ploeg is die een dag meer rust heeft gehad", is de ferklearring fan de trainer.
Cambuurtrainer fûn ien momint beslissend yn it duel mei Fortuna Sittard: "Extra rust maakt het verschil"
Hy fûn de oertrêding op de Turkse spits Yilmaz, dêr't úteinlik in penalty foar jûn waard, 'heel licht' mar hie dêrby ek krityk op syn ferdigening. "Bij die situatie heb je geen tegenstander die naar de goal toe beweegt. Hij is niet in schietpositie, maar hij is slim, zet zijn benen ervoor en lokt zo een penalty uit. Dat mag ons niet overkomen."
Dochs wie Ultee net allinnich mar negatyf nei ôfrin. "Ik denk dat we goed begonnen aan de wedstrijd, goed naar voren toe. Het was even zoeken naar de vrije man, maar daarna hebben we een paar goede aanvallen gehad. Zeker de goal, dat is een wereldgoal. Dat je die kwaliteiten nog steeds hebt, dat vertrouwen moet groeien."

'We staan weer met lege handen'

It fertrouwen waard ek neamd troch Mitchell Paulissen. "De 1-0 is een hele mooie goal, maar we laten het na om dat vaker te doen. Dat heeft misschien met vertrouwen te maken. Ik merk dat bij mezelf, we schieten te vaak de bal naar voren en dan krijg je een andere wedstrijd. Zij gaan in de tweede helft duwen, dan komen wij niet meer op hun helft en dan voel je hem aankomen."
Hij maakt gewoon heel veel fouten, daarom staat hij vijf keer voor het scherm en ligt het spel steeds stil.
Cambuurspiler Mitchell Paulissen oer skiedsrjochter Jeroen Manschot
Paulissen fûn de úteinlike beslissingen fan de skiedsrjochter terjochte, mar hie him wol ergere oan arbiter Jeroen Manschot. "Hij maakt gewoon heel veel fouten, daarom staat hij vijf keer voor dat scherm en ligt het spel steeds stil. Dan denk je dat je 2-0 maakt met 11 tegen 10, maar dan wordt het 1-1. Het is terecht dat zij de penalty kregen en ik denk dat het uiteindelijk ook terecht is dat wij geen penalty krijgen, maar dan moet hij gewoon een doeltrap geven en niet weer een uur voor dat scherm gaan staan."
Mitchell Paulissen fûn skiedsrjochter Manschot net bêst: "Hij maakt veel fouten"
Uteinlik wie it in bysûndere wedstriid op dizze wize. "Bijzonder of niet, we staan weer met lege handen en dat schiet niet op. Het is frustrerend, we hebben de punten hard nodig. Een overwinning was goed voor het moraal geweest, nu moeten we er weer achteraan."

Takom wike tsjin Ajax

Neffens oanfaller Remco Balk giet it stapke foar stapke foarút mei Cambuur. "Het vertrouwen komt er iets meer in, maar het was een bizarre avond. Het zou ook een keer meezitten dat wij hem krijgen, maar in plaats daarvan krijgen zij hem weer. Dan maken ze eerst 1-1 en later ook nog 1-2. Dat is wel pijnlijk."
Cambuuroanfaller Remco Balk nei de nederlaach tsjin Fortuna: "Was geen penalty"
Yn de blessueretiid krigen de Ljouwerters in penalty fan skiedsrjochter Manschot nei in oertrêding op Balk, mar lykas earder yn de wedstriid waard hy korrizjearre troch de VAR. "Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat hij hem op de stip zou leggen, ik denk dat het geen penalty was. Dan zie je hem naar de stip wijzen en hoop je dat hij blijft staan, maar helaas grijpt de VAR dan weer in."
Nettsjinsteande de nederlaach kin der noch in lytse glimlaits ôf by Balk. "Volgende week zondag Ajax maar pakken dan."