Ultee nei winst op Grins: "Gezegd dat ik klaar was met het gezeik en het geouwehoer"

Sjors Ultee © ANP
"Je moet als trainer niet te vaak dom schreeuwen en boos worden. Maar na de nederlaag tegen Sparta vond ik dat nodig. Toen heb ik zes punten geëist van de spelers", seit trainer Sjors Ultee fan SC Cambuur nei de winst op FC Groningen (0-1). "We zijn nu op de helft."
Ultee hat syn spilers dizze wike flink de wierheid sein. "Ik heb gezegd dat ik klaar was met het gezeik, het geouwehoer, het gepraat en het lieve gedoe. Opstaan en een man worden en je zorgt maar voor zes punten, maakt me niet uit hoe. De ploeg heeft daar heel goed op gereageerd."

'Robbin heeft het prima gedaan'

It grutste ferbetterpunt dat Ultee seach by syn ploech wie de manier wêrop't de oerwinning ta stân kaam. "Als ik het moet samenvatten heb ik een ploeg gezien die qua volwassenheid een veel hoger cijfer scoorde dan vorige week. Het was echt niet perfect, maar al wel een stuk beter. Dat is de grootste winst die we vandaag boeken."
Keeper Robbin Ruiter ferfong de Portugees João Virgínia en die dat goed, seach Ultee. "Als je een keeper wisselt als trainer, ligt daar een vergrootglas op. Robbin heeft het prima gedaan, zoals we het willen."
Achter Ruiter gong it yn de slotfaze even los: út it fak achter it doel wei stapten Grinssupporters it fjild op. "Hij bleef heel rustig na die onderbreking", fynt Ultee. "Terwijl hij niet kon zien wat er achter hem gebeurt. Die rust is heel belangrijk. En dat je de nul houdt is extra lekker."
Cambuurtrainer Ultee oer de tydlike staking: "Heel goed opgevangen door Groningen"
Dy ûnderbrekking soarge foar eangst by Ultee. "Er hoeft er maar ééntje bij te zitten die echt gek is en iets in zijn zak heeft zitten en dan kan het heel snel heel fout gaan. Dus voor de scheidsrechter zei dat we naar binnen moesten, heb ik de spelers al naar binnen geschreeuwd. Het is jammer dat één procent van de supporters een probleem vormt."
Snein spilet Cambuur thús tsjin Fortuna Sittard. "Zij hebben drie dagen rust, wij twee", fertelt Ultee. "Eigenlijk is dat oneerlijk, dus gaan we de twaalfde man zondag keihard nodig hebben."
Mei it each op mooglike fersterkingen seit de Cambuurtrainer noch dat er 'vanavond of morgen op een paar mooie nieuwsberichten' hopet.
Ik raakte hem perfect.
Doelpuntemakker Daniël van Kaam
It winnende doelpunt waard makke troch âld-spiler fan FC Groningen Daniël van Kaam. Hy is dan ek tige bliid mei de oerwinning. "De bal viel goed voor een drop-kick en ik raakte hem perfect. We weten allemaal in welke positie we zitten en na wedstrijden tegen Volendam en Emmen die je niet wint was dit een hele belangrijke wedstrijd."
Daniël van Kaam oer ynsidint mei Suslov: "Het maakt me niet zoveel uit"
Van Kaam begrypt ek wol dat de neutrale taskôger net de leukste wedstriid sjoen hat. "Het ging moeizaam, het was niet de mooiste wedstrijd. In de rust hebben we ook gezegd dat we ook gewoon die punten moesten pakken. Nu valt-ie voor ons en daarom winnen we."
Dat Van Kaam it winnende doelpunt makke soarge net foar hiele spesjale gefoelens by de middenfjilder. "Uiteindelijk heb ik er zelf voor gekozen om bij Groningen weg te gaan. Nu ben ik blij dat ik bij Cambuur zit. Ik heb ook helemaal geen wraakgevoelens of zo. Het is gewoon toevallig dat ik nu de winnende heb gescoord, voor de rest was het een wedstrijd die we moesten winnen en dat hebben we gedaan."

Kompliminten

Ferdigener Doke Schmidt stie yn de basis en koe 'de nul' hâlde. "Ik ben wel blij, maar ik moet ook even bekomen van de wedstrijd en wat er allemaal gebeurd is. Dat is de nuchtere persoon die ik ben. Maar deze telt pas als we zondag ook winnen."
Doke Schmidt nei de winst tsjin Grins: "Deze telt pas als we zondag ook winnen"
Dat de wedstriid net om oan te sjen wie, is foar Schmidt gjin probleem. "Dat maakt even niet uit. Ik denk dat we de eerste helft niet goed druk op Groningen kregen, maar in de tweede helft ging dat in een fase beter. Als je uit met 0-1 wint bij Groningen mag je jezelf daar een compliment voor geven. En dit moeten we nu elke wedstrijd leveren."