Hearrenfean belibbet "teleurstellende dag" yn Sittard: "De ploeg is tot veel meer in staat"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Trainer Kees van Wonderen fan sc Hearrenfean seach woansdei in kollektive offday fan syn ploech yn de wedstriid tsjin Fortuna Sittard. "Als je dat van tevoren had geweten, had je beter niet af kunnen reizen."
Hearrenfean ferlear frij kânsleas mei 2-0 fan de Limboargers. "Ik zou geen speler kunnen noemen die gebracht heeft wat hij kan brengen. Het was een teleurstellende dag", seit Van Wonderen.
Kees van Wonderen oer de wedstriid tsjin Fortuna Sittard
"Het was veel stilstaan, veel foutieve passes, veel misverstanden; er ging weinig goed. Dat is jammer. Deze ploeg is tot veel meer in staat", stelt Van Wonderen.
De trainer hopet dat it in ynsidint wie. "Je kan een keer een dag hebben waarop het niet lukt, of de energie er niet is. Dus laten we hopen op een incident en dat we ons zaterdag kunnen revancheren." Sneon spilet Hearrenfean de folgjende kompetysjewedstriid tsjin Vitesse.

'Wil om te winnen ûntbruts'

Rjochtsback Milan van Ewijk seach, lykas syn trainer, dat der in soad mislearre. "De intensiteit was minder dan tegen Groningen. We misten de echte wil om te winnen, vooral in de duels. Aan de bal was het ook een stuk minder dan normaal. We hebben weinig gecreëerd."
Yn de warming-up gie it noch sa goed, mar yn de wedstriid kaam it der net út, seit Van Ewijk. "Dat is balen."
Milan van Ewijk hat gjin haast mei in transfer
Dochs wie der wol ien Hearrenfeanspiler te finen dy't mei in reedlik gefoel fan it fjild ôf stapte: Xavier Mous. De doelman hie in basisplak om't Andries Noppert yn de warming-up blessearre ôfheakke.
"Ik hoorde twintig minuten voor de wedstrijd dat ik zou starten", seit Mous. "Dat is eventjes schakelen. Het is 'boem' en je moet er staan. Dat is gek. Dat heb ik nog niet vaak meegemaakt."
Xavier Mous mocht wer ris spylje
Mous wie aardich tefreden oer syn optreden, ek al feroarsake hy in strafskop. "In de laatste seconde wilde ik de bal nog een keer te graag. Er was contact en hij (Burak Yilmaz fan Fortuna Sittard, red.) deed het slim. Los daarvan ben ik wel tevreden over hoe het ging: ik heb een paar belangrijke ballen kunnen pakken, geen gekke dingen gedaan in de opbouw. Het voelde redelijk solide. Daar ben ik blij mee, maar met de teamprestatie en het resultaat absoluut niet."
Mous hopet ynkoarten mear te spyljen. Hy giet derfan út dat er dat by Hearrenfean dwaan sil, al slút hy in transfer ek net hielendal út. "Je weet niet hoe het gaat. Er kan opeens een carrousel op gang komen, maar ik ben hier lekker op mijn plek. Ik wil hier voor mijn kans gaan."

Giet Van Ewijk noch fuort?

De lêste dagen binne der ek in soad geroften oer Van Ewijk. "Ik heb wel de ambitie om te gaan. Bij clubs als Fulham en Sporting is het lastig om 'nee' te zeggen. Maar zolang ik niets hoor, blijf ik lekker bij Heerenveen spelen. Ik heb geen haast."