Grutte skrik by bestoarming iishockeytribune: "We waren verbijsterd"

UNIS Flyers (argyffoto) © Omrop Fryslân, Freark Wijma
By de iishockeywedstriid fan de UNIS Flyers tsjin de Capitals fan Ljouwert kaam sneontejûn ynienen in groep jonge mannen mei bivakmûtsen ûnder de wedstriid de tribune op. Befeiliging sette se rap wer bûten de doar. Mar de skrik siet der goed yn by it publyk.
"We waren verbijsterd toen we het zagen tijdens de wedstrijd", seit Lenneart Scheenstra fan de Flyers. "Halverwege de periode vloog een groep supporters richting het vak waar de Leeuwarden-supporters zaten. Ze begonnen met bier te gooien en te vechten, het was duidelijk een opstootje. De stewards waren er gelukkig snel bij. Na afloop zaten we wel van wat is hier nou gebeurd, wat is ons overkomen."
Wat de mannen woenen, is net bekend. Se hienen in kaartsje kocht en sieten as groep wat by elkoar. "Ze waren niemand tot last maar zo uit het niets stormde een deel van de groep, 15 tot 20 man op het vak."
Lenneart Scheenstra
Der binne oanwizingen dat it om fanatike Hearrenfean-supporters gean soe. "Bewijs hebben we daar nog niet voor. We zijn in contact met de politie om te kijken of we op basis van beelden de identiteit van de lui kunnen achterhalen."
It publyk skrok fansels. "Beide groepen supporters zaten gebroederlijk naast elkaar en dan word je hiermee geconfronteerd. Er was verbijstering en ongeloof, bizar."
By Thialf wie soks noch net earder bard. De klup sil neitinke oer hoe't se soks tenei foarkomme kinne.