Hearrenfeantrainer Kees van Wonderen: "We zijn de beste ploeg van het noorden"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Fan alle ploegen yn de noardlike provinsjes, stiet sc Hearrenfean der it bêste foar. Wylst FC Groningen, FC Emmen en SC Cambuur ûnderyn bivakkearje, mei Hearrenfean omheech sjen. "Het is heel prettig dat we op dit moment de beste ploeg van het noorden zijn", seit Hearrenfeantrainer Kees van Wonderen.
"Als je kijkt naar waar we na 16 wedstrijden staan, dan is dat vrij behoorlijk. We willen natuurlijk nog verdere stappen maken, maar dat gaat altijd met ups en downs. Wij hebben dat nu ervaren tegen AZ en nu moeten we ons weer oprichten tegen Groningen."
Kees van Wonderen sjocht foarút op de wedstriid
Hearrenfean treft mei FC Groningen in ploech yn krisis. De rivaal stiet op it teloarstellende fyftjinde plak, trainer Frank Wormuth waard ûntslein en de ploech is troch de amateurs fan Spakenburg útskeakele yn it bekertoernoai. Oan Hearenfean de taak Grins noch fierder yn de krisis te triuwen.
"We treffen een ploeg die het moeilijk heeft", seit Van Wonderen "Maar we doen net alsof het allemaal zo eenvoudig is om spelers overal vandaan te halen en dan verwachten dat het zomaar even om gaat draaien. Je ziet het overal gebeuren. Ook bij ploegen met financiële mogelijkheden, dat ze toch niet in staat zijn om op de plaats te staan waar ze horen te staan. Maar dat kan ook zomaar weer veranderen."
Voetballen tegen Groningen is niet zo beladen en emotioneel als tegen Cambuur.
Kees van Wonderen oer de 'derby fan it noarden'
De wedstriid tsjin de Grinzers stiet bekend as de 'derby fan it noarden'. Dochs is it gefoel oer de wedstriid oars as by de Fryske derby tsjin Cambuur. "Voetballen tegen Groningen is niet zo beladen en emotioneel als de wedstrijd tegen Cambuur. Maar het is een mooie wedstrijd om te spelen. Het is de strijd tussen de noordelijke provinciën. En dat is leuk, laten we hopen dat het een mooie strijd wordt."
De wedstriid tusken sc Hearrenfean en FC Groningen is sneintemiddei om 12.15 oere. It duel is live te folgjen op de radio by Omrop Fryslân. It kommentaar komt fan Arjen de Boer.
Grinsspiler Neraysho Kasanwirjo is der tsjin Hearrenfean net by. Feyenoord en FC Groningen hawwe in akkoart berikt oer de transfersom foar de sintrale ferdigener. De Rotterdammers betelje sa'n 2 miljoen euro foar Kasanwirjo en dat bedrach kin noch fierder oprinne troch boanussen. Mar Van Wonderen fynt dat de Grinzers mear goeie spilers hawwe.
"De spits is er daar eentje van", seit Van Wonderen oer de Amerikaanske oanfaller Ricardo Pepi. "Hij heeft snelheid, drive en scorend vermogen. Ze hebben op de zijkanten talentvolle jongens. En ze hebben ook nog jongens gehaald, dus er is echt wel kwaliteit. Voor hen is het wachten op het moment dat alles op zijn plaats valt, maar hopelijk is dat nog niet komende zondag al."

Nunnely noch net by wedstriidseleksje

Nijste oanwinst Ché Nunnely is der tsjin Grins noch net by. It papierwurk is wol regele, mar Van Wonderen is sunich op syn nije fleugeloanfaller.
Van Wonderen: "Ché traint nu twee weken met ons mee. Hij heeft één helft meegedaan in een oefenwedstrijd met de onder-21, maar hij heeft zeven maanden niet gespeeld, daar moeten we voorzichtig mee zijn. We moeten hem eerst goed opbouwen, voordat we hem een wedstrijd op eredivisieniveau kunnen aanbieden. Voor komende zondag is dat nog te vroeg."