Cambuurtrainer ûnder yndruk fan supporters: "Dit maakt me trots om hier trainer te zijn"

Knuffels op it fjild © Orange Pictures
"Als je mij over tien jaar vraagt, Emmen-Cambuur, weet je nog? Dan ben ik die grote kans van Jacobs al vergeten, maar de knuffelactie van onze supporters niet. Ik stond er met kippenvel en ook wel met tranen in de ogen naar te kijken. Dit overtreft alles wat met voetbal te maken heeft", sei Cambuurtrainer Sjors Ultee nei ôfrin fan de 0-0 fan syn ploech tsjin FC Emmen.
De trainer doelt op de aksje fan Cambuursupporters yn de fjirtjinde minút. Sy smieten hûnderten knuffels it fjild op ta stipe fan in supporter fan Emmen dy't syn fjirtjinjierrige dochter ferlern is. "Onze supporters, en ook die van Emmen, hebben dat heel goed gedaan", fertelt Ultee. "Zoiets maakt me heel trots om trainer van deze club te zijn."
Cambuurtrainer Ultee wie benammen te sprekken oer de striidlust fan syn ploech
Hoe moai it momint ek wie, it seit ek genôch dat Ultee it as it hichtepunt fan it duel beneamt. "Ik weet heel goed dat het niet fantastisch was, en dat we geen twintig kansen bij elkaar gespeeld hebben. Maar dingen gaan in stappen vooruit, hoe graag je ook twintig stappen in één keer wilt zetten."

Striidlust

Ultee wie benammen bliid mei de striidlust fan syn ploech. "In de slotfase kun je natuurlijk gaan denken het zal toch niet misgaan, het zal toch niet 1-0 worden. Ik kan me voorstellen dat je dat denkt als je Cambuur al een tijdje volgt of als je al een tijd bij Cambuur speelt. Maar dat het nu niet gebeurt, juist na zo'n zware week, zegt veel over het karakter van deze groep. En dan is het maar een punt, maar dat punt geeft voor mij wel aan hoe deze groep mentaal in elkaar zit."
De trainer wol dan ek dat syn ploech dizze 0-0 as omslachpunt brûkt. "Dat kan je pas over een tijdje zeggen, maar ik weet nu dat wij niks weggeven als we onder druk staan. Wij houden de nul, wij kunnen samen vechten, wij geven niks weg. Dat gevoel, dat is nog veel meer waard dan een punt, als je dat meeneemt. En daar moet je zelf voor gaan zorgen."

'Positieve afsluiter'

Spits Tom Boere hie in dûbeld gefoel nei ôfrin fan it duel. "Er had misschien iets meer ingezeten, maar als je naar de slotfase kijkt moet je misschien wel tevreden zijn met een punt uit bij Emmen. Hij moet gewoon een keer goedvallen, hij moet er gewoon in. Dan krijg je misschien een duw in de goeie richting."
Cambuurspits Tom Boere hie in basisplak tsjin FC Emmen
De oanfaller út Terneuzen fynt in punt better as neat. "We moeten alles aanpakken wat we kunnen en als je hem niet kan winnen, moet je zeker niet verliezen. Uiteindelijk hebben we het volwassen uitgespeeld. Ze hebben geen echt grote kansen meer gehad, op één bal na die onze keeper goed pakt. We hebben een moeilijke week achter de rug, dat mag duidelijk zijn, dan is dit een positieve afsluiter."

Diemers net tefreden

By Emmen spile âld-Cambuurspiler Mark Diemers it folsleine duel. Hy fûn dat de thúsploech mear rjocht op trije punten hie. "Cambuur kwam hier voor een puntje, wij wilden meer maar we konden ook niet meer."
Mark Diemers fynt it noch altyd spesjaal om tsjin Cambuurt te fuotbaljen
"Wij zijn hier uiteraard niet blij mee want we hadden op drie punten gehoopt. Voor de wedstrijd zeiden we tegen elkaar dat Cambuur rijp was voor de slacht", fertelt Diemers. Dochs sjocht de middenfjilder noch ljochtpuntsjes. "Alles staat nog dicht bij elkaar en het kan nog alle kanten op."