Hearrenfean-trainer Kees van Wonderen: "We zullen tegen AZ een topdag moeten hebben"

Trainer Kees van Wonderen © Orange Pictures
Nei it doelpuntleaze lykspul tsjin RKC Waalwijk, nimt sc Hearrenfean it sneontejûn op tsjin AZ. Neffens Hearrenfean-trainer Kees van Wonderen binne de Alkmaarders titelkandidaat. "We moeten echt het uiterste van onszelf vragen."
Van Wonderen: "AZ is een hele goede ploeg, bovendien zijn ze in staat om van topploegen te winnen, dat hebben ze ook al laten zien. In mijn ogen zijn ze kanshebber om mee te kunnen doen om de titel."
"Maar aan de andere kant hebben ze het ook lastig gehad tegen Excelsior en RKC , dus elke ploeg heeft ook zijn moeilijke tegenstanders. Aan ons de schone taak om ook zo'n lastige horde te zijn. Maar dan zullen we een topdag moeten hebben", seit de trainer.
Trainer Kees van Wonderen oer de wedstriid tsjin AZ
Yn it bekerduel tsjin Volendam krige Hearrenfean in soad mooglikheden. De 2-0 oerwinning wie in meagere ôfspegeling fan de wiere krêftferhâldings op it fjild. It ropt de fraach op oft Hearrenfean in echte 'killer' mist. Van Wonderen fynt fan net.
"Ik denk dat wij met Sydney (van Hooijdonk, red.) een afmaker hebben die dat bij uitstek is", seit de Hearrenfean-trainer. "Alleen kom je niet altijd in die situatie om in en rond de zestienmeter af te ronden. Tegenstanders zijn tegenwoordig goed georganiseerd, dus je creëert niet zomaar heel veel kansen. Maar als dat wel lukt, hebben we met Pelle (van Amersfoort, red.), met Sydney en met Amin (Sarr, red.) echte afmakers in huis."

Van Amersfoort goed ûnderweis

Pelle van Amersfoort krige tsjin Volendam foar it earst sûnt hy werom is, in basisplak. En mei sukses, de middenfjilder skoarde it iepeningsdoelpunt en waard útroppen ta man fan de wedstriid. It liket logysk dat Van Amersfoort tsjin AZ ek in basisplak krijt, al wol Van Wonderen him dêr net oer útlitte.
"Ik denk dat Pelle weer een heel eind is opgeschoten nu hij tegen Volendam 70 minuten heeft kunnen maken. Hij heeft een half jaar lang geen wedstrijden gespeeld en dus is hij nog niet helemaal op het niveau waar je wilt dat hij is. Maar hij is goed onderweg."
De wedstriid tusken sc Hearrenfean en AZ set sneontejûn om 18.45 oere útein. It duel is live te folgjen yn in ekstra sportprogramma op de radio. It kommentaar komt fan ferslachjouwer Arjen de Boer.