Oerterper Jan van Dijk fjirde by NK damjen

It NK damjen yn Wageningen mei as twadde fan lofts Jan van Dijk © ANP
Jan van Dijk fan Oerterp is fjirde wurden op it NK damjen dat de ôfrûne dagen yn Wageningen holden waard. "Een mooi resultaat", sa fynt Van Dijk sels.
Van Dijk ferlear op de slotdei fan it toernoai frij kânsleas fan Alexander Baljakin, in nei Nederlanner naturalisearre Wyt-Rus. "Zelf heb ik niet zo goed gespeeld vandaag. Het toernooi duurde een dag te lang, maar toch heb ik een een mooi resultaat binnengehaald in het hele toernooi."
Konsekwinsjes foar de ranglist hie it ferlies foar Van Dijk nammentlik net. Sa waard de Fries fjirde en dêr hie hy yn it foar foar tekene. "Ik heb een paar hele goede wedstrijden gespeeld, twee mindere en vandaag had ik last van vermoeidheid. Over het algemeen was het een heel degelijk toernooi met goede resultaten."
Dy wurgens is foar de bûtenwacht miskien dreech te begripen, mar it komt derop oan by damjen. "Het is vooral heel vermoeiend voor het hoofd. Je bent lichamelijk niet zo inspannend bezig, maar geestelijk is de inspanning gigantisch: elke dag opnieuw, er zitten geen rustdagen in het toernooi en dat breekt uiteindelijk op."
De nasjonale titel gie úteinlik nei de pleatslike favoryt Jan Groenendijk. En wat is it algehiele gefoel by Van Dijk nei it toernoai? "Ik ben gewoon tevreden."