Ché Nunnely hopet op kontrakt by Hearrenfean: "De knie is leidend"

Ché Nunnely yn it shirt fan Willem II © Orange Pictures
De 23-jierrige Ché Nunnely makket in goeie yndruk by sc Hearrenfean. De transferfrije fleugeloanfaller is dizze wike op proef en hopet in kontrakt te fertsjinjen. "Ik kan goed mee met het niveau."
Kees van Wonderen en Ché Nunnely binne gjin ûnbekenden fan mekoar. Van Wonderen wie syn trainer by Oranje ûnder 17 en jout him no de kâns by Hearrenfean mei te trainen. Op dizze wize snijt it mes oan twa kanten: Nunnely kin sûnt lange tiid wer mei in groep meitraine en Hearrenfean krijt de kâns om te sjen oft de fleugeloanfaller in direkte fersterking is.
Nunnely: "Van Wonderen wist van mijn situatie en we hebben altijd een goede relatie gehouden. Hij bood me deze kans en daar ben ik hem echt dankbaar voor."
Van Wonderen: "Ché komt natuurlijk terug van een zware knieblessure, maar dat zie je er niet aan af. Hij oogt fit. Hij beweegt zoals ik hem ken vanuit de jeugd van Ajax onder andere. Hij maakt een goede indruk. We geven hem nog even de tijd om in teamtrainingen weer de oude Ché te worden."
Ché Nunnely traint by sc Hearrenfean
Nunnely moat him earst bewize foardat hy in kontrakt oanbean krijt fan Hearrenfean. Yn syn perioade by Willem II rûn hy in swiere krúsbânblessuere op, mar dêr is er yntusken fan opknapt.
Nunnely: "Het gaat nu vooral om hoe de knie reageert. De knie is leidend in dit verhaal. Tot nu toe heb ik geen reacties na elke training gehad, dat is positief. Dan kan ik steeds meer doen en geven. Mijn laatste wedstrijd was uit tegen PSV, dat was ergens in mei. Daarna heb ik alleen maar getraind om mijn conditie op peil te houden. En nu sta ik hier en kan ik gewoon goed mee met het niveau. Ik ben fit, topfit ben je pas als je ook wedstrijden speelt."
Ik ben fit, topfit ben je pas als je ook wedstrijden speelt.
Ché Nunnely
Yn de simmer fan 2019 makke Nunnely de oerstap fan Ajax nei Tilburch. By Willem II kaam hy ta 88 wedstriden op it heechste nivo, wêryn't er 17 kear skoarde. Boppedat wie hy ek goed foar nochris 11 assists. Van Wonderen is goed te sprekken oer de kwaliteiten fan Nunnely.
"Ché is een snelle buitenspeler, kan een man passeren. Heeft snelheid en diepte in zijn spel. Hij kan zowel links als rechts voorin. Dat zijn kwaliteiten waar wij niet veel spelers van hebben", seit Van Wonderen.
Mocht Nunnely in kontrakt krije by Hearrenfean, dan komt er wer by Mats Köhlert en Sven van Beek dy't ek by Willem II fuotballe hawwe.
Nunnely: "Ik denk dat we snel zullen horen welke kant het op gaat. Ik geniet van elke dag. Ik ben er nog, als het echt niet goed was dan had de trainer al gezegd dat het misschien beter is om ergens anders te gaan kijken.
Van Wonderen: "Hij traint mee, omdat we willen kijken in hoeverre hij al in staat is of we hem in de komende wedstrijden zouden kunnen gebruiken. Maar ook met het oog op daarna. Daar nemen we even de tijd voor en na een week gaan we met elkaar zitten en gaan we evalueren."