Jouster Heleen Wagemans bewurket 'Het Dorp' mei tekst oer doarpsgenoat Andries Noppert

Andries Noppert © ANP
"The tower zet De Jouwer op de kaart, de bakker maakt zelfs Nopperttaart, heel Joure smult ervan", sa begjint de bysûndere ferzje fan 'Het Dorp' dy't Heleen Wagemans makke hat.
Op de melody fan Wim Sonneveld syn bekende ferske hat Wagemans in tekst skreaun oer doelman Andries Noppert.
Wagemans wennet sels op De Jouwer. Se sjocht dat it folsleine doarp yn de besnijing is fan de keeper fan it Nederlânsk alvetal, dy't op De Jouwer berne is. "Joure is echt een dorp. Iedereen kent hem van vroeger, iedereen is in de ban van hem."
Dat brocht Wagenaar op it idee om der sels ek wat mei te dwaan. "Ik vind het leuk om op bestaande melodieën een andere tekst te maken. Alles wat me bezighoudt en wat ik leuk vind, gebruik ik daarvoor", seit se.

"Fantastische man"

Se kaam út by it nûmer 'Het Dorp' fan Wim Sonneveld. "Voor Louis van Gaal is er ook een lied gemaakt op 'Het Dorp'. Ik dacht: nu ga ik dat ook voor Andries Noppert doen."
"Ik vind het nu ook extra leuk, omdat ik hem zo'n fantastische man vind", seit Wagenaar oer de Oranjedoelman. "Hij is lekker nuchter. Hij is echt bezig met keepen. Niet zoals Van Breukelen vroeger, dat hij iedereen stond te intimideren. Het leuke aan Andries is dat hij echt met de wedstrijd bezig is en ik vind het een geweldige keeper. Ik heb verder geen verstand van voetbal, maar ik vind het geweldig om naar te kijken."
It folsleine ferske
Wagenaar sette it einresultaat op Facebook. "Ik heb het ook gedeeld op de pagina van Joure. Daar heb ik hele leuke, enthousiaste reacties gekregen."
Wagenaar is yn har deistich libben dosint op hegeskoalle NHL yn Ljouwert. "Het is gewoon een hobby, maar als er iemand naar mij komt en vraagt: goh, wil je voor mij ook een liedje schrijven? Dan doe ik dat natuurlijk graag en als de NOS belt, kom ik natuurlijk ook."