Hearrenfean hâldt rekken mei lukrative transfer Noppert: "Gewoon doen"

Andries Noppert yn it shirt fan Oranje © ANP Foto
Hearrenfean-kollega Sydney van Hooijdonk hat der begrip foar as Andries Noppert nei it WK in lukrative transfer makket. "Als er straks iets langskomt, wat ook financieel niet af te slaan is, dan moet je daar niet te lang over nadenken. Dan moet hij dat gewoon doen."
Trainer Kees van Wonderen wit noch net oft Noppert dizze winter wol fuortgiet. "In de voetballerij moet je met alles rekening houden. Als er een club komt die hem nu wil halen, moeten we daar ook niet benauwd voor zijn. Eerlijk gezegd zie ik dat nu nog niet gebeuren, maar als Andries deze lijn doortrekt, misschien wel in de zomer."
By Hearrenfean binne se grutsk op Noppert
"Ik kijk alles", seit Sydney van Hooijdonk, as wy him freegje nei it WK. "Als het WK straks klaar is, krijg ik een mental breakdown. Dan weet ik even niet wat ik moet doen", laket de oanfaller fan Hearrenfean.
Oer de prestaasjes fan Andries Noppert seit hy: "Het is leuk om een teamgenoot in actie te zien in Oranje en Andries doet het goed. Met name in de eerste wedstrijd (tsjin Senegal, red.) maakte hij een stabiele indruk, al was ik toen wel extra gespannen. Ik had echt zoiets van: shit, ik hoop dat hij het goed doet."
En oer in eventuele winterske transfer fan Noppert seit Van Hooijdonk. "Sommige kansen komen maar één keer en die moet je dan wel pakken."
Trainer Kees van Wonderen oer Andries Noppert op it WK
Neffens Van Wonderen hat bûnscoach Louis van Gaal in soad lef om Andries Noppert earste doelman te meitsjen op it allerheechste poadium as in WK. "Dat zou niemand anders doen! Geen enkele coach die zich daaraan durft te branden. Die zouden allemaal voor veilig gaan en kiezen voor Pasveer, Cillessen of Bijlow", seit de trainer.
"Van Gaal durft het wel aan om Andries erop te zetten. Dat getuigt van lef en onafhankelijkheid, want als het niet goed gaat krijgt hij van alles over zich heen."
Van Wonderen is ûnder de yndruk fan wat er sjocht fan Noppert. "Andries keept nog niet zo lang op het hoogste niveau en al helemaal niet op dit niveau. Je ziet dat hij zich nog steeds aan het ontwikkelen is. Hij speelt nu anderhalf jaar zijn wedstrijden en dan nu deze ervaring met het Nederlands elftal erachter aan. Dat helpt enorm in zijn ontwikkeling."
Sydney van Hooijdonk oer it WK yn Katar en syn teamgenoat Noppert
Oranje hat yn de pûlfaze net ferlern, mar echt goed fuotballe waard der net. Dat soarget wol foar wat noed by Van Wonderen. "Je kijkt toch met een kritisch verlangende blik naar Oranje en je hoopt dat je een elftal te zien krijgt dat kans maakt op de wereldtitel. Tot nu toe maken Brazilië en Frankrijk een erg sterke indruk. Maar goed, wij hebben Noppert, nou laat hem het verschil dan maar maken!"
Noppert komt sneontemiddei om 16.00 oere wer yn aksje mei Oranje. Dan binne de Feriene Steaten de tsjinstanner yn de achtste finale fan it WK.