Feanster sjongster Katie Koss foar tûzenen euro's oan apparatuer kwyt

Katie Koss © ANP
It wie in ferfelende ferrassing foar sjongster Katie Koss fan It Hearrenfean: der is foar mear as 5.000 euro oan apparatuer stellen út har kofferbak.
Katie Koss (de artystenamme fan de fan oarsprong Oekraynske Katja Poltavets) kaam tongersdeitejûn yn in parkeargaraazje yn Ljouwert om har ynstruminten en apparatuer út de auto wei te heljen. En doe die bliken dat alles fuort wie.
"Mijn gevoel is ondertussen al weer een beetje gaan liggen, maar toen ik de kofferbak opendeed, zakte de grond wel even onder mijn voeten vandaan. Ik was heel boos en verdrietig. En een beetje radeloos", seit sy sels.
Katie Koss
Gitaarfersterker, mikrofoans, kabels, pedalen, alles is fuort. "Eigenlijk alles wat ik nodig heb om op te treden. Het is een beveiligde parkeergarage waar je alleen als abonnementhouder in kunt. Je kunt het dom vinden en ik weet zeker dat ik dit nooit meer ga doen, maar ik ging er toch vanuit dat het veilig zou zijn voor een nacht."

Lilk

Sy wurdt der noch hieltyd in bytsje lilk troch, fertelt de sjongster. "Ik was vooral ontsteld en misschien wel een beetje boos over mijn eigen naïviteit: dat ik ervanuit ging dat dit soort dingen niet gebeuren in een beveiligde parkeergarage. Ik werd geconfronteerd met dat er nog steeds mensen zijn die dit doen."
Yn de parkeargaraazje hinget in befeiligingskamera, mar der is noch hieltyd net dúdlik fan wa't dy no is. "Ik word op dit moment wat van het kastje naar de muur gestuurd door de gemeente en de beheerder van de garage. Iedereen wijst de andere kant op. Ik ben er gefrustreerd over."

Tydlike oplossing

Foar it optreden koe sy aldergeloks in gitaar liene fan in bandgenoat. "Dus dit weekend zijn we voorzien. We spelen in Den Bosch en Haarlem. Het is niet heel handig, maar voor nu heb ik een tijdelijke oplossing."
Fierder hat sy in crowdfundaksje opset om jild byinoar te krijen foar nije ynstruminten en apparatuer. "Ik heb er heel lang over gedaan om dit zorgvuldig bij elkaar te zoeken, tweedehands ook. Dat wordt gewoon niet verzekerd."