Oanpast sporte wurdt hiel gewoan yn Drachten

Ton van Veen (Impala) en Karl van Vleeren (Sportbedrijf Drachten) © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
It is foar elkenien tagonklik, der is in passend oanbod, tinke yn mooglikheden yn gearwurking mei ferienings en ambassadeurs wêze fan oanpaste sporten; dat is de basis fan it konvenant dat tiisdei ôfsletten is yn Drachten.
Yn Drachten, mar ek yn hiel Fryslân moat elkenien sporte kinne dy't dat wol. Dus ek minsken mei in beheining, fysyk of geastlik. Om dêr de klam op te lizzen is der in konvenant tekene by atletykferiening Impala yn Drachten. By de klup dogge se der al in soad oan om ynklusyf te wêzen.
Sporte by atletykferiening Impala yn Drachten © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Oanpaste sporten en sporters binne dêr hiel gewoan en sa kinne se in foarbyld wêze. "We bouwen het samen met het Sportbedrijf verder uit", seit Ton van Veen fan Impala. "Wij hebben er lol in en vinden het goed. Op deze manier, via het convenant, kunnen we meerdere verenigingen in staat stellen om hetzelfde te doen als wat wij doen. En daarmee een veel grotere groep kinderen bereiken in heel Friesland."

Ferlet fan sport

Tsientallen klups út de buert wolle dat ek, wit Karl van Vleeren fan Sportbedrijf Drachten en der is ferlet fan. "Kinderen, jongeren en volwassenen willen zo graag sporten en die vallen nu tussen wal en schip. En dan is het zo mooi dat je bij je favoriete vereniging kan sporten."
Wethâlder Pieter van der Zwan is der wiis mei dat der 45 klups meidogge. "Als je net start als wethouder sport, gezondheid en inclusiviteit en je komt zoveel enthousiasme tegen, dan kun je alleen maar heel blij zijn. Zoveel verenigingen scharen zich achter deze doelstellingen en hebben de schouders eronder gezet, al jaren ondertussen, maar nu ook extra met deze focus."
It konvenant betsjut neffens Van der Zwan dat der konkrete aktiviteiten ûntwikkele wurde. "Je ziet hoe het inclusief bewegen, dus het toegankelijk bewegen voor iedereen met een beperking, zowel mentaal als fysiek, nog niet overal tot in de kern is doorgedrongen. Daar willen we echt werk van maken."