Konkoers Hippyk Bûtenpost makket syn rentree mei trije kampioenskippen

It Konkoers Hippyk Bûtenpost © Omrop Fryslân
Op it Mejontsmafjild steane de hynders en ruters te triptraapjen, want nei twa jier is der wer Konkoers Hippyk yn Bûtenpost. Foarsitter Tiemen Dolfijn is benammen grutst op in trijetal Nederlânske kampioenskippen.
"Het voelt voor ons als bestuur en vrijwilligers echt bijzonder", sa fertelt Dolfijn. "Na ruim twee jaar niets gedaan te hebben stampen we het weer uit de grond in Buitenpost. We zijn er bijzonder trots op dat het lukt."
Dat wie yn de ôfrûne twa jier wol oars. "Je probeert je in allerlei bochten te wringen om er nog wat uit te halen. Als dat niet lukt, dan is dat teleurstellend. Maar nu mogen we weer concours houden, dat is het belangrijkste." Ferline jier waard in oanpaste ferzje úteinlik noch skrast.
© Omrop Fryslân
It opsetten fan it hynste-evenemint wie net dreger as oars, al moat elts wol wer efkes opstarte. "We hebben een jonge vrijwilligersgroep, dus dat is heel mooi. We hebben veel contact gehad met de sponsoren, ook omdat we het al twee jaar hebben geprobeerd te organiseren."
Der binne wol mear lytsere sponsoaren. "Dat is de laatste jaren al een trend. Je maakt het met meer mensen mogelijk, dat maakt je ook minder kwetsbaar als er iemand afvalt."

Trije kampioenskippen

Der stiet fan alles op it programma, seit de foarsitter. "We beginnen om 12.00 uur, veel aangespannen rubrieken natuurlijk. Het Friese paar voor de sjees, springen om de grote prijs van Buitenpost. Ik ben zelf een springliefhebber. We hebben een show van vrijheidsdressuur en een drietal kampioenschappen."
Foarsitter Tiemen Dolfijn fan it Konkoers Hippyk Bûtenpost
Dat is noch it meast spesjale, seit hy. "Dat we na corona nog steeds drie kampioenschappen met voldoende deelnemers hebben. Dat is het Friese ras dames, het Hackney's dames aangespannen en negen langspannen tuigpaarden. Dat is ook speciaal, dat hebben we de laatste jaren niet meer gehad."
It folsleine programma fan it Konkoers Hippyk yn Bûtenpost is werom te finen op de webside.
It Konkoers Hippyk yn Bûtenpost wurdt tradisjoneel op de earste woansdei yn augustus hâlden. It evenemint lûkt gewoanwei tûzenen besikers. De Konkoers komt út de hynstemerk fan it doarp wei en bestiet sûnt 1954. De haadpriis is de 'Grote Prijs van Buitenpost.'