Dowemelkers by Minnertsgea kinne fluitsje nei wedstriden: "Een regelrechte ramp"

© Shutterstock.com / Steve Oehlenschlager
Sa'n fjirtich oant fyftich dowemelkers yn Minnertsgea en Frjentsjer meie de kommende tiid net meidwaan oan wedstriden. Sy lizze binnen in striel fan 10 kilometer fan in plomfeebedriuw yn Minnertsgea dêr't de fûgelgryp fêststeld is.
"Hier worden wij niet heel erg blij van natuurlijk. Het is voor ons een regelrechte ramp", seit John Logemann, sekretaris fan postdoweferiening de Vliegende Post yn Minnertsgea.
"Dit betekent vooral dat we onze jonge duiven niet goed kunnen trainen en opleren voor de wedstrijden de komende jaren." Hy tinkt dat de jonge dowen fan dit jier noch wol ris in "verloren generatie" wurde kinne.
Je weet dat er zo'n 10 kilometer zone komt en dan is het afwachten waar precies de grens getrokken wordt.
John Logemann, sekretaris fan postdoweferiening de Vliegende Post
De leden fan de twa ferieningen dy't troffen binne hawwe it der in soad mei-inoar oer. It wie harren al gau dúdlik wat oft der barre soe, doe't de melding fan fûgelgryp kaam. "Dat is gewoon de regelgeving. Je weet dat er zo'n 10 kilometer zone komt en dan is het afwachten waar precies de grens getrokken wordt."
It is net de earste kear dit jier dat de feriening te lijen hat fan de gefolgen fan in fûgelgryp yn de buert. "We hebben een paar weken terug in Tzum eenzelfde geval gehad en toen viel een deel van onze vereniging in de zone voor het vervoersverbod. Nu valt de hele vereniging erin, we zitten nu allemaal stil."

Heechseizoen

En dat wylst de moannen juny en july wat de dowesport oanbelanget just heechseizoen binne, seit Logemann. "Dan heb je de mooiste, grootste wedstrijden. Het gaat voor ons als een nachtkaars uit nu."
De dowen dy't wol folleard binne, meie noch wol traind wurde, seit Logeman. "De duiven zelf mogen bij huis wel gewoon los vliegen, dat is ook een beetje het rare. Dus die duiven kunnen wel trainen en in beweging blijven. Pas op de laatste paar wedstrijden zouden ze mee kunnen vliegen."
Om de sûnens fan de eigen dowen makket Logemann him gjin soargen. Dowen hawwe gjin lêst fan de fûgelgryp, leit er út. "Ze kunnen het wel meedragen, maar ziek worden ze niet."