Net alle bern gean nei de toskedokter; mear foarljochting nedich

Toskedokter © Shutterstock.com
Ien op 'e fiif bern giet net nei de toskedokter, seit minister Carola Schouten. Ek al wurde de toskedokterskosten foar bern ûnder de 18 jier hielendal fergoede troch de fersekering.
Anneke Huijser van Reenen hat in toskedokterspraktyk yn Burgum en tinkt te witten hoe't dat komt. "Ik denk dat die kinderen niet naar de tandarts gaan, omdat waarschijnlijk hun ouders dat ook niet doen. Dan is het best lastig om die groep te bereiken."
Neffens har is it goed om âlden al betiid foarljochting te jaan. "Op het consultatiebureau kunnen ze ouders adviseren om al bij het eerste tandje naar de tandarts te gaan." Ek gearwurkje mei fersekerders is in mooglikheid.
Anneke Huijser van Reenen
De lêste jierren is der hieltyd mear omtinken foar previnsje. "Vaak zijn er in praktijken ook mondhygiënisten en preventie-assistenten en geven we vooral ook voorlichting."
Sa is it adagium noch altyd: twa kear deis toskboarstelje. "Liefst met een elektrische tandenborstel en daarna nog met een stokertje of ragertje tussen de kiezen schoonmaken."