Hoareka wol rjochtline fan minister foar coronaplannen: "Het is nu te vaag"

Foarsitter Kor van der Meulen fan Koninklijke Horeca Nederland © Omrop Fryslân
De hoarekasektor stiet foar in simmer fol soargen. Oan de iene kant is der ûndúdlikens oer de coronastrategy fan minister Kuipers, oan de oare kant is de neipine fan de foarige coronaweagen noch net fuort.
De minister ferwachtet fan de ferskate sektoaren dat se plannen meitsje foar as de coronabesmettingen wer oprinne. Neffens Kor van der Meulen fan de Fryske ôfdieling fan Koninklijke Horeca Nederland lizze dy plannen der lykwols al lang.

Rjochtline út in ministearje wei

"De protocollen liggen er, maar wat ontbreekt zijn de signaalwaarden. Vanaf welk moment voer je welke maatregel in? Wat we nodig hebben, is een alarmeringssysteem van wanneer doen we wat. Nu zeggen ze: kom maar met een plan en geef maar aan wanneer je in eigen vlees gaat snijden. Dat gaat voor ons een stap te ver."
Van der Meulen winsket dus in rjochtline út it ministearje wei. "Dan halen we de mondkapjes, de anderhalve meter, en de spatschermen zo weer van stal. Alleen weet niemand welke maatregelen daadwerkelijk gewerkt hebben, dus dan is het lastig plannen maken."

Swurd fan Damocles

"Corona lijkt voor velen ver weg, maar voor ondernemers hangt het nog als een zwaard van Damocles boven hun hoofd", seit Van der Meulen. Hy ropt minsken dy't harren net goed fiele dan ek op om net nei de hoareka te kommen.
"We moeten voorkomen dat de deuren weer dichtgaan, want dan is het voor veel horecabedrijven niet te overleven."
Kor van der Meulen fan Koninklijke Horeca Nederland