Kaartferkeap metalfestival Into the Grave falt ôf: "Men staat niet te popelen"

Into the Grave yn 2019 © Omrop Fryslân, Robea Kleisma
It rint net goed mei de kaartferkeap fan Into the Grave. Neffens de organisaasje fan it metalfestival binne der amper 4.000 kaarten ferkocht en dat falt ôf, seit organisator Paul van Berlo.
Van Berlo hie der mear fan ferwachte: "Na twee jaar geen concerten en twee jaar geen Into the Grave dacht ik dat mensen weer stonden te popelen. Het plein zal nog steeds aardig vol staan met metalheads, maar ik had er meer van verwacht."

'Ik weet het ook niet'

Foar de organisaasje is net hielendal dúdlik wat de oarsaak fan de ôffallende belangstelling is. "Vanuit de hele cultuurhoek hoor je wisselende verhalen. Sommige dingen lopen als een trein, andere gaan matig. Er is natuurlijk veel aanbod, omdat er heel veel is doorgeschoven en nu kun je elke avond ergens naartoe. Maar misschien zijn mensen het niet meer gewend ofzo, ik weet het ook niet."
Neffens Van Berlo hat it net direkt gefolgen foar de takomst fan it festival, al moat de belangstelling de kommende jierren dan wol groeie. "Veel van onze kosten zijn omhoog gegaan. Als de inkomsten dan achterblijven, moet je goed gaan nadenken", seit hy.

Moai feest

Dochs sit it op de koarte termyn wol goed mei Into the Grave, tinkt Van Berlo. "Er zijn genoeg kaarten verkocht om te zeggen, volgend jaar zijn we er weer. Maar als je verlies lijdt en dat herhaalt zich een paar jaar achter elkaar, dan moet je zeggen: dit moet anders. Maar het komt vast goed. Het wordt in elk geval een mooi feest!"