Hearrenfeantrainer nei ferlies tsjin AZ: "Er had meer in gezeten"

Trainer Ole Tobiasen sjocht werom op de wedstriid tsjin AZ
Trainer Ole Tobiasen fynt dat sc Hearrenfean de kânsen net genôch pakt hat tsjin AZ. "Ik had wel op iets meer balbezit gehoopt, maar we hebben het goed gedaan." De ploech ferlear mei 2-0.
sc Hearrenfean is útskeakele yn de play-offs foar Europeesk fuotbal. Neffens trainer Tobiasen is AZ de terjochte winner as it giet om balbesit. "Maar als je kijkt naar kansen, schoten op goal, dan was het een gelijkwaardige wedstrijd. Wij moeten gewoon scoren in de eerste helft. We hadden een grote kans voor Amin Sarr om op 1-1 te komen."

'Der hie mear yn sitten'

Syn ploech joech net in soad kânsen wei, tinkt Tobiasen. "De tweede helft kregen we meer grip op de wedstrijd. We hadden goede fases, hoewel we niet altijd zelf gevaarlijk werden. We hadden twee, drie kansen: er had meer ingezeten vandaag. Ik ben teleurgesteld dat we twee goals tegen krijgen. Dat is balen."
Nettsjinsteande it ferlies sjocht de trainer wol mei in goed gefoel werom op it seizoen. "We kunnen trots zijn op wat we dit voorjaar geleverd hebben. Hoe spelers zijn ontwikkeld. Hoe we een team hebben kunnen bouwen en hoe we ons terug hebben gevochten. We hebben het geflikt."
Erwin Mulder sjocht werom op de wedstriid tsjin AZ
Keeper Erwin Mulder is benammen teloarsteld nei it spul. Hy fynt de nederlaach 'zuur.' Hy seit: "In de eerste helft speelde AZ beter. De tweede helft speelden we er met vlagen gewoon goed onderuit. Daar lagen wel mogelijkheden. AZ hinkte ook op twee gedachten, ze kwamen ook niet vooruit."
Hearrenfean koe neffens him kânsen meitsje, mar krige de wyn tsjin. "Als je twee identieke goals weggeeft, dan is dat niet best. Het waren wel echt twee wereldballen van Clasie, maar eigenlijk mag het niet gebeuren."
Oanfaller Sydney van Hooijdonk konkludearret dat Hearrenfean dreech oan de bal komme koe en AZ just wol. "Dat dezen zij gewoon goed. We liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Daardoor was het moeilijk om te voetballen. Er was wel een fase dat we er beter in zaten. Toen dacht ik: het kan echt. Maar dan krijg je 'm net voor tijd tegen."

Hearrenfean draaide it om

Van Hooijdonk sjocht mei in posityf gefoel werom op de ôfrûne tiid. "De komende dagen zal het gevoel wel komen dat we het hebben omgedraaid. We hebben niet de play-offs gewonnen, maar het is al knap dat we er zaten. De sfeer was in het begin niet geweldig, maar dat veranderde helemaal."
Lucas Woudenberg sjocht werom op de wedstriid tsjin AZ
Lucas Woudenberg besjocht it as ferdigener praktysk: "Je wilt het liefst de volgende ronde halen. Dat is het doel en dat is niet gelukt. We hadden moeite om er druk op te krijgen. In de eerste helft hebben we bijna alleen maar achter de bal aangelopen. We kwamen niet echt in ons spel."
It is yn it skoft bepraat en neffens Woudenberg die dat wol fertuten. "In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Dan is het een domper dat net voor het eind een goal valt."