sc Hearrenfeantrainer Ole Tobiasen: "We hebben nog niks"

Trainer Ole Tobiasen sjocht werom en seit dat sc Hearrenfean neat te ferliezen hat
De dei nei de earste play-off wedstriid tsjin AZ sjocht Hearrenfeantrainer Ole Tobiasen werom op in geweldige teamprestaasje. "We staan 1-0 voor, maar we hebben op dit moment nog helemaal niks."
"Dit had ik zelf niet kunnen verzinnen, dat we zo'n krankzinnig slot zouden krijgen. Om eerst in de competitie als achtste te eindigen en dan tegen AZ zo'n wedstrijd spelen. Onze mentale weerbaarheid is het afgelopen seizoen echt gegroeid. Dat is mooi om te zien."
Een prachtig moment voor de hele stad Heerenveen.
Ole Tobiasen oer de 3-2 fan Halilovic
"In de allerlaatste seconde maak je nog de 3-2, die kwam echt uit de lucht vallen. Het was ook een typische 'Tibor-goal.' Hij (Halilovic) is echt de enige die vanuit die hoek, met zijn verkeerde been op goal zou schieten. Echt een prachtig moment voor de spelers, de supporters en de staf. Eigenlijk voor de hele stad Heerenveen."
sc Hearrenfean spilet sneintemiddei de twadde heale finale út tsjin AZ. De earste wedstriid waard troch sc Hearrenfean mei 3-2 wûn. It duel wurdt streekrjocht útsjoerd op Omrop Fryslân radio en it kommentaar komt fan Arjen de Boer. As Hearrenfean AZ útskeakelet, dan spilet de ploech op 26 en 29 maaie de finale tsjin FC Utrecht of Vitesse.
Jierren wie it kommer en kwel, sels dit seizoen noch wie it degradaasjespûk ien fan de taskôgers. Mar de lêste wiken is it wer in feest om yn it Abe Lenstra Stadion te wêzen. It segryn is fuort en der wurdt by flagen echt goed fuotballe.
It Abe Lenstra Stadion is wer de fuotbaltimpel fan eartiids, fan pak 'm beet 15 jier werom.
Gerald Sibon, Daniel Pranjic en Miralem Sulejmani, hjitte no Thom Haye, Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr dy't it publyk yn ekstaze bringe.

'Neat te ferliezen'

Tobiasen: "Het is fantastisch dat we het seizoen zo kunnen afsluiten. Het leeft weer in het stadion. We hebben tegen AZ niks te verliezen. We willen heel graag, maar AZ moet. Ze hebben hun teleurstelling moeten verwerken, want ze hadden verwacht dat ze wel in de top vier zouden eindigen en dat ze niet in de play offs moesten spelen. Maar zondag kan echt nog alle kanten op."
We gaan niets veranderen.
Ole Tobiasen oer de opstelling
"AZ heeft zoveel kwaliteit. Als zij in goede doen zijn, dan verlies je daar met 2 of 3-0, maar we gaan ervoor om ze te verrassen. Wij gaan ook niets veranderen, zoals het er nu voor staat beginnen we met dezelfde jongens."