Suzanne Schulting oer coronabesmetting: "Ik ben er gewoon wel even ziek van"

Suzanne Schulting har seizoen sit derop no't se krekt foar it lêste toernoai posityf test hat op corona. Nei wiken fan trainen foar noch ien toernoai, it wrâldkampioenskip yn Kanada, is se no op: "Ik voel me mentaal nu leeg en kapot."
"Ik heb eigenlijk geen klachten, dus het is wel heel erg zuur":
Earst mar efkes begjinne mei de klachten. Bist siik?
"Nee, ik heb eigenlijk geen klachten. Dus dat is daardoor extra zuur."
Ploechgenoaten Selma Poutsma en Bram Steenaart ha it krekt hân. Hiest dan al soks fan: oh, as ik it mar net krij?
"Ja, natuurlijk. Dan komt het wel heel dichtbij. Je doet er alles aan om negatief te blijven. Je houdt je aan de maatregelen, meer kun je niet doen. Ik heb het de afgelopen twee jaar nog niet gehad. Je weet dat het nooit een goeie timing is, maar het is nu wel heel erg zuur dat het een dag voor het WK is. Dat is de slechtste dag om het te krijgen. Ik voel me mentaal nu leeg en kapot. Dat is omdat je je fysiek gezien zo goed voelt. En het schaatsen gaat zo goed. Het is echt een klap."
Ik ben er gewoon wel even ziek van. Als in, dat het heel kut is.
Suzanne Schulting
Bist ek lulk op eat of immen of is it gewoan lulk wêze op de situaasje en hast gewoan pech?
"Het is gewoon heel erg veel pech. Ik kan mezelf niets kwalijk nemen en anderen ook niet. Aan de andere kant: thank God dat het tijdens de Spelen niet is gebeurd. Als het dan op een wedstrijd moet gebeuren, dan maar op deze. Maar het liefst overkomt het je helemaal niet. Ik ben er gewoon wel even ziek van. Als in, dat het heel kut is."
Hoe lang moatst yn dy hotelkamer bliuwe?
"Op dit moment ben ik zo goed als klachtenvrij. De klachten die ik heb zijn gisteren begonnen. Dus vanaf gisteren gaan we rekenen en dan moet ik vijf dagen in quarantaine blijven. Dat zou betekenen dat ik zondag of maandag naar huis mag."
Dan kinst mei de ploech weromfleane?
"Ja, ik hoef niet langer te blijven. Dat heeft de ISU ook al bevestigd. Mits ik klachtenvrij blijf."