Hearrenfean mei Sydney van Hooijdonk op syk nei doelpunten

Sydney van Hooijdonk is nei Fryslân kaam om Hearrenfean oan doelpunten te helpen. Tsjin NEC makket de oanfaller einliks syn debút. "Er zijn geen excuses. We moeten drie punten pakken en het maakt niet uit hoe."
Sydney van Hooijdonk sjocht foarút op de wedstriid:
Sydney van Hooijdonk soe ferline wike syn earste minuten meitsje tsjin Fortuna Sittard, mar op de dei foar de wedstriid die bliken dat hy posityf teste op it coronafirus. Hy reizge dus net mei nei Limburch, mar siet thús op de bank foar de telefyzje. "Enorm frustrerend dat je dan weer thuis moet zitten, voor mij de tweede keer: begin januari had ik ook al corona gehad."
Van Hooijdonk: "Ik was heel benieuwd naar het debuut van Thom (Haye red.) en Amin (Sarr red.), maar je hebt constant in je hoofd dat je er zelf ook had willen staan. Daarom ben ik blij dat ik snel weer negatief heb getest en dat ik er nu helemaal klaar voor ben."

Dramatyske start twadde seizoenshelte

Hearrenfean is it jier 2022 min úteinset. De ploech hat al syn wedstriden ferlern en sels noch gjin inkeld doelpunt makke.
Het moet straks een keer gaan rollen en dan komt de 'ketchup-theorie' van Ruud van Nistelrooij als vanzelf.
Sydney van Hooijdonk
"We hikken er als team nog een beetje tegenaan, maar ik denk dat we met Amin en ik twee jongens hebben die een doelpunt kunnen maken. Siem (de Jong red.) heeft scorend vermogen en Halilovic ook. Het moet straks gewoon een keer gaan rollen en dan komt de 'ketchup-theorie' van Ruud van Nistelrooij als vanzelf", seit Van Hooijdonk.

Kânsen ôfmeitsje

Tsjin Fortuna Sittard hie Hearrenfean wol in oerwicht en litte de statistiken ek sjen dat Hearrenfean de boppelizzende partij wie.
Trainer Ole Tobiasen: "Als je alleen kijkt naar de statistieken, normaal gesproken had je die wedstrijd dan gewonnen. We hadden meer balbezit en hebben ook meer kansen gecreëerd. Maar het draait om scoren en dat hebben we verzuimd."