Heit Wiersma is grutsk: "Dat Dennis op het bordes staat, is grote prestatie"

Ymo Wiersma, de heit fan de nije minister fan Underwiis Dennis Wiersma, is grutsk. Hy hat de beëdiging op telefyzje folge.
Heit Wiersma libbe de hiele dei mei syn soan mei:
Dat bart fansels net alle dagen dat ien syn soan by de kening op it bordes stiet, mar de eigener fan in snackbar/broadsjeshûs yn Frjentsjer, wurdt der net oars fan.

Nuchtere Fries

"Tuurlijk is dat mooi om te zien, maar ik ben een nuchtere Fries", seit Ymo Wiersma. "Ik ben ook trots op mijn dochter, ook al heeft die een ander functie. Maar dat Dennis met zijn 35 jaar op het bordes staat, is wel een grote prestatie. "Het is voor mij een gewone dag. Het is leuk om hem op televisie te zien, maar dat gebeurt wel vaker."
Hij stelde veel vragen en wilde alles weten.
Ymo Wiersma oer soan Dennis
As jonge wie er altyd al hiel benijd nei allerhanne saken. "Dennis had altijd vragen, als we in de auto zaten over verkeersborden en waarom er elektriciteitskabels over de weg liepen. Hij stelde veel vragen en wilde alles weten."

Niget oan polityk

Ek de polityk hie al betiid syn ynteresse. "Hij hield er als jongen ook al van om te discussiëren." Heit hat der alle betrouwen yn dat syn soan it goed dwaan sil. "Hij kan zich wel waarmaken. Maar, zoals mijn vader al zei: 'hoge bomen vangen veel wind'. Dat geldt net zo goed voor mij, als ik mensen de verkeerde patat geef, komen ze ook niet meer."
Ymo Wiersma